Info Support lijft retailspecialist De Vries in

De Veenendaalse ict-dienstverlener en bedrijfssoftwareleverancier Info Support heeft De Vries Workforcemanagement Solutions uit Houten overgenomen. De Vries levert software voor personeelsplanning, urenregistratie en verbetering van de bedrijfsvoering aan organisaties in de detailhandel. Het gaat onder andere om de webdiensten R&R-Web en Urenplanner.Net. Ongeveer veertig medewerkers van De Vries treden bij de koper in dienst. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Info Support neemt het bedrijf uit Houten over omdat het voorziet in een sterke groei van de vraag naar software voor personeelsplanning, urenplanning en programma's voor prestatieverbetering door bedrijven in de detailhandel. De Vries zal zich na de inlijving blijven richten op de ontwikkeling van software. Het overgenomen bedrijf verwacht daarbij te profiteren van de schaalgrootte van Info Support. De koper kondigt aan 'significant' te investeren in de doorontwikkeling van de software van De Vries.

Voor de implementatie van de software wordt samengewerkt met partners die gericht zijn op ict-dienstverlening aan detailhandelbedrijven. Het gaat om het in Eindhoven en het Belgische Lier gevestigde Rebus IT en het Apeldoornse Motus Retailisten.

De adviesdiensten-tak van De vries gaat zelfstandig verder onder leiding van Johannes de Vries en Sytse Terpstra. Het gaat om business consultants die zich bezighouden met bijvoorbeeld arbeidsnormeringen. Consultants die betrokken zijn bij advisering over techniek en implementatie treden wel in dienst bij Info Support. 

Info Support

Info Support International Group bestaat uit de onderdelen Info Support B.V. in Veenendaal, Info Support N.V. in Mechelen en Global Services in Gent. Het bedrijf heeft 325 medewerkers en behaalde over het afgelopen boekjaar een omzet van 36 miljoen euro. De bedrijfssoftware is gebaseerd op de programmeertalen Microsoft .NET en Enterprise Java.

De Vries levert bedrijfsoftware aan onder andere supermarktketen Albert Heijn, bouwmarkt Gamma en oliemaatschappij Shell. In totaal levert De Vries aan ongeveer 1600 winkels in Nederland. Naast R&R-web en Urenplanner.Net levert het bedrijf de analytische software Businessanalizer. Dat bi-pakket integreert onder andere met de erp-software (Profit)  van leverancier Afas Erp Software en paketten van Baan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-15T10:32:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.