Oracle versterkt zorgtak via miljoenenovername

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier Oracle wil voor 685 miljoen dollar softwareleverancier voor farmaceutische bedrijven Phase Forward overnemen. Als de overname doorgaat, wordt dat bedrijf opgenomen in het internationale bedrijfsonderdeel Oracle Health Sciences. Maar eerst moeten aandeelhouders en mededingingsautoriteiten zich nog buigen over de overname. Phase Forward biedt zijn bedrijfssoftware als webdienst aan.

Het gaat om software die door farmaceutische bedrijven wordt ingezet bij de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. De software wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de administratie van klinische tests van geneesmiddelen en kwaliteitscontroles nadat een medicijn op de markt is gebracht. De software bevat onder andere functionaliteiten voor gegevensbeheer (datamanagement) en analyse. De software wordt onder andere gebruikt bij grote farmaceutische bedrijven als Bayer, Merck & Co en Procter & Gamble.

Als de inlijving is afgerond kan Oracle zowel software leveren die lokaal geïnstalleerd wordt als software als webdienst, Software as a Service (SaaS). Phase Forward en Oracle concurreren met name op de Amerikaanse zorgmarkt. Op dit moment willen beide partijen niets prijsgeven over het gebruik van de software onder Europese bedrijven. Het is ook nog onduidelijk of en wanneer de software op de Nederlandse markt komt.

In dienst bij Oracle

Het management en de medewerkers van Phase Forward treden na de definitieve overname in dienst bij Oracle. Het zou gaan om ongeveer duizend mensen. Naar verwachting wordt de overname medio 2010 afgerond. Tot die tijd blijft Phase Forward als zelfstandig bedrijf voortbestaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-19T12:07:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.