CEO Exact: we waren laat met SaaS

Softwareleverancier Exact was in vergelijking met concurrenten relatief laat met de introductie van bedrijfssoftware als webdienst. Dat zegt ceo Rajesh Patel. De directeur die als belangrijkste concurrenten de leveranciers Twinfield en Reeleezee noemt, hoopt die bedrijven in 2010 in de Benelux voorbij te streven. De genoemde concurrenten boden enkele jaren eerder dan de leverancier uit Delft hun software via het web aan. Exact Online werd in 2006 op de markt gebracht.

Het aandeel van Exact Online in de totale omzet van het softwarebedrijf was in 2009 ongeveer 4 procent. Volgens Patel groeide de omzet uit licenties voor Exact Online met 40 procent en is het daarmee het snelstgroeiende product van uit de geschiedenis van zijn bedrijf.

Bij andere softwareproducten van Exact zoals het erp-pakket Exact Globe (dat gericht is op bedrijven met 20 tot 250 gebruikers) of Synergy (software voor crm, hrm en workflow) loopt de licentieverkoop aan nieuwe klanten stroef. Maar bij Exact Online bestaan de afnemers volgens Patel voor 90 procent uit nieuwe klanten.

Exact werkt momenteel aan modules voor Exact Online waarmee salarisverwerking ook mogelijk is. Die payroll-functionaliteiten moeten rond juli 2010 beschikbaar komen en voor meer nieuwe klanten zorgen.

Turkije

Patel deed zijn uitspraak tijdens een interview in Turkije. Daar maakte de softwareleverancier uit Delft een samenwerking bekend met softwareleverancier Triodor. Met die leverancier die vestigingen heeft in Amsterdam en Istanbul wordt Exact Online op de Turkse markt gebracht.

Turkije is het eerste land buiten de Benelux waar Exact zijn webdienst op de markt brengt. Dat moet een opmaat zijn naar verdere internationale uitbreiding maar Patel wil niet zeggen welke opkomende landen momenteel worden onderzocht voor uitbreiding van de internationale markt. 'De komende twaalf tot achttien maanden zijn we puur gericht op de groei van Exact Online in de Benelux en Turkije.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat gek, want KPN bood in 2007 al "Exact Online" aan...

tja, en echt vooruitstrevend zijn ze gewoon niet, aangezien "een der eerste ASP's" ze in 2000 (!!) al aanbood om juist Exact voor DOS (dat zo lekker weinig bandbreedte vergde en nog steeds super populair is)in saas vorm naar de markt te brengen. Nee, hun spannende product met een zware database erachter, die geen mens echt wilde, dat mocht wel. Goed commercieel besluit? geen sprake van.

Exact was wel heel snel met SaaS oplossingen, waar e-Synergy niet in de laatste plaats een mooi voorbeeld van is, maar heeft (te) lang de focus op Globe gehouden. Inmiddels is Exact Online een zeer sterk product dat nu verder uitgebreid moet worden met salaris en andere brede functionaliteit. Hierna kijk ik met belangstelling uit naar de invulling van het community denken binnen de Exact Online gebruikers en het aanbieden van de software niet alleen als service maar ook met een service.

Alle ontwikkelingen zijn leuk, maar wellicht moeten ze toch eerst eens ervoor zorgen dat Exact zowel E-Synergy kwalitatief goed werken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-14T09:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.