Computable start nieuw topic Cloud Computing

Computable heeft onder zijn eigen SaaS-experts een onderzoek gedaan of software as a service met de huidige technologische ontwikkelingen op het gebied van cloud computing nog wel als op zichzelf staand topic moest blijven bestaan. Ruim drie kwart vond het tijd om het topic SaaS te verbreden naar het topic Cloud Computing, en dat is dan ook nu gebeurd.

‘Cloud computing is inderdaad een goede paraplu voor SaaS, dat vond ik al een tijdje', meent expert Ruud Pieterse, information systems architect bij HP Enterprise Services. De verbreding betekent niet dat Computable niks meer met SaaS doet; software as a service is onderdeel geworden van het topic Cloud Computing. ‘Ook in mijn optiek valt SaaS onder de cloud en ook onze collega-hosters wereldwijd hebben de cloud bovenin de matrix staan, met daaronder de diensten', zegt expert Emile Schouwstra, commercieel directeur Europa bij Hosting.nl.

Expert worden?

Alle vormen die als dienst via internet aangeboden worden horen bij Computable in het topic Cloud Computing thuis. IaaS (infrastructure), PaaS (platform), SaaS (software), enzovoorts: alle vervoegingen met ‘as a service' worden behandeld.

Dat is ook de reden dat Computable op de verschillende as a service-gebieden nieuwe experts zoekt. SaaS is al een aparte rubriek binnen Cloud Computing, maar daaraan willen we graag nog enkele rubrieken toevoegen. Meen jij dat je expert bent op het gebied van IaaS, PaaS, SaaS, of nog een ander vervoeging, meld je dan bij Computable. Mail een korte motivatie waaruit jouw expertise blijkt naar experts@computable.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed initiatief, onderzoek van Microsoft liet zien dat er nog weinig bekendheid is omtrent voordelen binnen MKB vor cloud computing en dat terwijl er al zoveel op dat gebied wordt aangeboden. Lees tevens http://www.vooruitstrevenddenken.nl

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-30T14:39:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.