Microsoft en Salesforce schikken patentzaken

Softwarereus Microsoft en aanbieder van crm als webdienst Salesforce.com hebben twee rechtszaken geschikt. De bedrijven daagden elkaar in de VS voor de rechter voor misbruik van patenten. De leveranciers zijn overeengekomen dat ze elkaar gebruik laten maken van de in octrooien vastgelegde softwarecomponenten en de rechtszaken zullen staken. Daarbij zou Salesforce.com een afkoopsom hebben betaald.

Dat meldt Microsoft via een bericht op de bedrijfswebsite. Het softwarbedrijf wil verder geen details over de schikking naar buiten brengen, maar suggereert dat het een schadebedrag ontvangt van de leverancier van software voor klantrelatiebeheer als webdienst.

In mei 2010 spande Microsoft een rechtszaak aan tegen Salesforce.com. Dat bedrijf zou in zijn webdiensten onrechtmatig gebruik maken van negen toepassingen waar Microsoft patent op heeft.

Salesforce.com spande vervolgens een rechtszaak aan tegen Microsoft. Het ging om een vijftal  patentschendingen. Microsoft zou onder andere patenten schenden die te maken hebben met authentificatiesystemen en het foutrapporteringssysteem in Windows 7 en Server 2008.

De leveranciers zijn nu overeengekomen om de rechtszaken te schikken. Ze staan elkaar toe gebruik te maken van de softwarecomponenten waarop een patent rust.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-05T14:55:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.