De Telefoongids heeft Noorse hoster

Basefarm ziet Nederland als belangrijke groeimarkt

Handen schudden

Het Noorse Basefarm host de komende drie jaar de applicaties en infrastructuur van European Directories. Dat is het bedrijf achter De Telefoongids en De Gouden Gids. Het gaat om hosting van het serverpark en het beheer van de databanken, cms-systemen en zoekmachines achter de online telefoon- en bedrijfsgidsen die European Directories in negen landen uitbrengt. Het Noorse bedrijf heeft sinds oktober 2009 een vestiging in Nederland.

Voorheen had European Directories de infrastructuur en applicaties in eigen beheer.
Om pieken in de druk op de site beter op te kunnen vangen werd gekozen voor externe hosting. Basefarm voerde voor het sluiten van het driejarige contract voor managed hosting-opdrachten uit rondom de integratie van De Telefoongids en De Gouden Gids in 2008.

Het van oorsprong Noorse bedrijf heeft de pijlen op Nederland gericht om het klantenbestand voor hosting uit te breiden. Daarbij richt het bedrijf zich in eerste instantie op mediabedrijven en webwinkels, vertelt landendirecteur Benelux Erik de Jager. Basefarm levert bijvoorbeeld het cms Saxotech aan dagblad De Limburger en is hoster van marketingbureau Scoot Media.

Belangrijke markten

Het bedrijf heeft in eigen land vooral klanten binnen overheden. Het levert hostingdiensten aan de politie, douane en banken. Die referenties gebruikt het bedrijf om ook in Nederland bij overheden binnen te komen. Naast de overheid zijn media, webwinkels en transport belangrijke markten waar het bedrijf zich op richt.

Volgens De jager zijn belangrijke concurrenten in de Nederlandse markt Schuberg Phillis, (dat veel hostingdiensten biedt aan banken red.) en hoster Terremark. De landenmanager Benelux verwacht in de Nederlandse markt voor managed hosting ook de concurrentie aan te gaan met partijen als ict-dienstverlener Atos Origin.

Groene stroom

Basefarm beschikt over vier redundante datacenters die verdeeld zijn over de Noorse hoofdstad Oslo en de Zweedse hoofdstad Stockholm. Het bedrijf zegt scherp op prijs te concurreren met hosters uit andere landen doordat het stroomtarief in Scandinavië lager ligt dan in andere Europese landen. De Jager: 'Bovendien gebruiken onze datacenters groene stroom. Dat trekt bedrijven aan die gebruik willen maken van groene voorzieningen.'

De hoster heeft in totaal tweehonderd mensen in dienst. Daarvan werken er op dit moment vijf in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-08T09:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.