Accountview is financieel krachtigste bedrijf

Accountview is het financieel krachtigste ict-bedrijf van Nederland. Dat blijkt uit de nieuwe Computable 100, de jaarlijkse lijst van belangrijkste ict-ondernemingen. Vorig jaar scoorde de leverancier van administratiesoftware voor het mkb een achtste plaats. Dit jaar laat Accountview de nummer 1 van vorig jaar achter zich: Chipsoft, een van de grootste automatiseerders in de Nederlandse zorgsector, staat dit jaar op de derde plaats. Samsung staat op 2.

De leverancier van administratiesoftware voor het mkb Accountview maakte begin september 2010 bekend crm-pakketten te gaan aanbieden via het web. De onderneming leverde al lokaal geïnstalleerde software voor crm, maar besloot tot een samenwerking met SuperOffice om te voorzien in de vraag naar klantrelatiebeheer via het internet. Net als bij bijvoorbeeld boekhoudsoftware, groeit bij crm-software de vraag naar klantrelatiebeer via internet.

Samsung wordt tweede

Samsung is één van de opvallendste stijgers in de Computable 100. Financieel adviesbureau Mazars Berenschot, die het onderzoek uitvoerde, kende Samsung een uitstekende financiële score toe. Daarmee verwerven de Koreanen de tweede plaats in de lijst van financieel krachtigste bedrijven. Daarnaast komt Samsung ook binnen in de top 20 van meest innovatieve bedrijven, op de 17e plaats.

Het bedrijf is met veel succes actief op de markt van mobiele telefoons, met zowel Android-toestellen als telefoons die Windows-software draaien. Ook kondigde de fabrikant al telefoons aan die LTE (Long-term evolution) ondersteunen. Dat is de beoogde opvolger van umts. Daarnaast wist het bedrijf veel marktaandeel te winnen op het gebied van printers en multifunctionals. Misschien niet de meest innovatieve markt, maar wel een waar het afgelopen jaar een flinke groei in zat.

Mazars Berenschot Corporate Finance verzamelde ook dit jaar de financiële gegevens van een groot aantal in Nederland actieve ict-bedrijven. De 150 financieel krachtigste bedrijven werden geselecteerd voor het imago-onderzoek, dat voor de overige driekwart de uiteindelijke Computable bepaalt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-12T09:47:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.