Citrix slaat brug tussen datacentrum en cloud

Citrix wil de koppeling tussen datacentra en de cloud vergemakkelijken met een aantal nieuwe producten. De technologie van de eind augustus door Citrix overgenomen leverancier van virtualisatiebeheersoftware VMLogix moet het daarnaast eenvoudiger maken om virtuele machines te beheren en verplaatsen, van publieke naar private clouds en andersom. Dat maakte de virtualisatieleverancier bekend tijdens Citrix Synergy, dat van 6 tot 8 oktober plaatsvindt in Berlijn.

'Citrix wil datacenters klaar maken voor de cloud, en andersom', zei Citrix-directeur Mark Templeton tijdens zijn openingstoespraak in Berlijn. 'Klanten vragen ons: maak mijn datacentrum meer tot een cloud en zorg ervoor dat ik deze kan verbinden met externe clouds.'

XenServer

Om die reden komt de virtualisatieleverancier in het vierde kwartaal van 2010 met XenServer 5.6 Feature Pack 1. Dit pakket is sinds eind september als bèta downloadbaar onder de codenaam 'Cowley' en biedt onder meer virtuele switchtechnologie. Zo wordt het mogelijk netwerkconfiguraties en beheerregels te verhuizen binnen het datacentrum of naar een externe cloud. Daarnaast voegt Citrix via de upgrade een nieuwe webgebaseerde beheerconsole toe aan XenServer, waarmee datacenterbeheerders aan applicatie-eigenaren toegangsrechten kunnen verlenen voor applicaties die draaien binnen virtuele machines.

OpenCloud Bridge en Access

Om klanten te helpen hun datacentrum met externe clouds te verbinden komt Citrix met OpenCloud Bridge en Access.

OpenCloud Access biedt single sign-on toegang tot SaaS, webapplicaties en  Windows-programma's binnen private en publieke clouds. OpenCloud Bridge regelt de netwerktoegang van werknemers binnen externe clouds. Het zorgt ervoor dat private en publieke netwerken er voor gebruikers uitzien als één en hetzelfde netwerk. Het voorkomt dat netwerk-, netwerkbeveiligings- en toegangsinstellingen moeten worden aangepast op het moment dat applicaties verhuizen van het datacentrum naar een externe cloud of andersom.

VMLogix

De technologie van de eind augustus door Citrix overgenomen leverancier van virtualisatiebeheersoftware VMLogix moet het daarnaast eenvoudiger maken om virtuele machines te beheren en verplaatsen, van publieke naar private clouds en andersom.

Citrix wil VMLogix-technologie inzetten om zijn OpenCloud-platform te voorzien van 'mogelijkheden voor levenscyclusbeheer'. Dat biedt cloudproviders de mogelijkheid hun infrastructule dienstenaanbod uit te breiden met zaken als kwaliteitsbeheer en bedrijfscontinuïteit. Daarnaast wil Citrix VMLogix-technologie inzetten om het XenServer-virtualisatieplatform te voorzien van een 'zelfbedieningsinterface' voor het beheer van private clouds.

VMLogix belangrijkste product is LabManager, waarmee organisaties productie-omgevingen kunnen ontwikkelen, testen en uitrollen binnen virtualisatieplatformen van zowel Citrix, Microsoft als VMware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-07T10:10:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.