Dutch Cloud gaat met IBM samenwerken

deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

Dutch Cloud en IBM hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om samen cloud- en on demand it-diensten te leveren aan middelgrote bedrijven. Dutch Cloud levert IaaS - enterprise private clouds - en bouwt zijn platform voor een belangrijk gedeelte met IBM-componenten.

Door de samenwerking met de servicesorganisatie van IBM kunnen beide bedrijven hun portfolio uitbreiden, aldus Martin van der Meer, IMT Benelux Infrastructure Services Leader bij IBM. Dutch Cloud, dat een cloudontwikkelingsomgeving  in huis heeft dat draait op platformen Windows of IBM AIX,  is onlangs in gesprek gekomen met IBM. Olaf Friedrichs, managing partner bij Dutch Cloud vertelt: 'Wij waren reeds Premier Business Partner van IBM voor services. Door deze samenwerkingsovereenkomst kunnen we gezamenlijk diensten leveren en kunnen we klanten concrete en complete oplossingen bieden.'

Dutch Cloud levert IaaS - enterprise private clouds - en bouwt zijn platform voor een belangrijk gedeelte met IBM-componenten, zoals servers en storage. De diensten kunnen onder eigen merknaam (white label) worden afgenomen en worden binnen het mkb gepositioneerd voor zowel eindgebruikers als isv's en systemintegratoren.

IBM levert clouddinsten vanuit zijn Cloud Center in het Duitse Eningen. Het betreft Linux gebaseerde Development Clouds. Het centrum biedt bedrijven toegang tot het groeiende portfolio van IBM's gestandaardiseerde clouddiensten, zoals IBM Smart Business Desktop Cloud, IBM Smart Business Desktop on the IBM Cloud en IBM Smart Business Development and Test on the IBM Cloud.

IBM Cloud Competence Centre

IBM heeft in juli 2010 een Cloud Competence Centre in het Duitse Ehningen geopend. In dit grote datacenter van IBM kunnen nationale en internationale bedrijven terecht voor de nieuwste mogelijkheden op het gebied van cloud computing. In maart 2008 opende IBM zijn eerste Europese Cloud Computing Center gericht op innovatie en cloud onderzoeksactiviteiten in Dublin. IBM voorspelt dat de markt voor cloud computing met ongeveer 28 procent per jaar zal groeien van 47 miljard dollar tot 126 miljard dollar in de periode 2008-2012. Om te voldoen aan de hoogste standaarden en veiligheid van gegevens - die van vitaal belang zijn voor cliënten in gevoelige markten zoals verzekeren, bankieren en de openbare sector - sluit de nieuwe faciliteit zich aan bij het IBM Cloud Delivery Centre in Raleigh, North Carolina, als onderdeel van het wereldwijd geïntegreerde Cloud Delivery Network.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi nieuws, geen reacties, zeker te positief?
De trend van NL alleen azijnp.... maar complimenten of zeggen dat een bedrijf goede dingen doet ho maar....
Wanneer wordt deze cultuur weer eens doorbroken?

Gewoon weer een stukje beschaving, vriendelijkheid en weer eens positief proberen te zijn, dan wordt het een stuk gezelliger.

Haha, Hans, mijn avond is weer goed!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-14T14:37:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.