Equinix voltooit tweede datacenter Amsterdam

Datacenterbeheerder Equinix heeft de laatste bouwfase van zijn tweede Amsterdamse rekencentrum afgerond. De eerste fase werd opgeleverd in april 2010. Het bedrijf heeft ook locaties in Enschede en Zwolle. Het nieuwe datacenter AM2 IBX telt in totaal 8982 vierkante meter. Internetaanbieder Cyso is een van de eerste klanten op de nieuwe locatie.

Cyso heeft zijn datacenteractiviteiten ondergebracht in AM2 IBX om zo zijn portfolio uit te breiden met clouddiensten. Op de nieuwe locatie kan het internetbedrijf zijn diensten internationaal aanbieden. De wereldwijde spreiding van de datacenters van Equinix gaf daarbij de doorslag, vertelt manager business & software development Paul Bankert van Cyso.

Het AM2 IBX-datacenter is gevestigd in Amsterdam Zuidoost, naast het AM1-datacenter. Door beide datacenters op dezelfde locatie te vestigen, stelt Equinix klanten in staat hun activiteiten geleidelijk uit te breiden en bedrijfsinformatie direct uit te wisselen. Het nieuwe rekencentrum is ISO27001-gecertificeerd en biedt ook de nieuwe Carrier Ethernet Exchange-service.

Ams-IX

De Nederlandse locaties van Equinix hebben een directe aansluiting op het wereldwijde internetknooppunt Ams-IX in Amsterdam. De panden zijn zowel geschikt voor co-locatie als voor managed services. Bij co-locatie plaatsen klanten hun eigen apparatuur in een serverruimte van een provider, bij hosting is de apparatuur eigendom van de provider. Daarnaast dienen de panden als uitwijklocatie voor elkaar.

Equinix is een Amerikaanse datacenterbeheerder. De onderneming bezit ongeveer negentig rekencentra verspreid over elf landen in Noord-Amerika, Europa en Azie. In 2009 boekte het concern een omzet van 882 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beetje jammer van de geplaatste foto, deze afbeelding is niet van AM2.
Een topprestatie van de turn-key installateur. In 9 maanden 4000m2 operationeel opgeleverd. Volgens mij door Fastcom datacenters. Een specialist op dit gebied.

Inderdaad jammer geen foto van het datacenter. Ik heb het gezien. Echt de moeite waard een mooi plaatje te publiceren. Gr. Dirk

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-10T14:26:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.