Leaseweb koopt Duits hostingbedrijf Netdirekt

Het Haarlemse hostingbedrijf Leaseweb neemt hostingprovider Netdirekt uit Frankfurt over. Via die overname wil de Nederlandse datacenterbeheerder de activiteiten in Duitstalige landen uitbreiden. Door de overname van de drieduizend klanten van het Duitse bedrijf stijgt het aantal klanten van Leaseweb tot 12.000. Het personeel van het Duitse bedrijf treedt in dienst bij de Haarlemmers. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Door de overname krijgt Leaseweb het beheer van ongeveer zesduizend servers in handen. De volledige infrastructuur van het bedrijf komt daarmee op ongeveer 36.000 servers.

Het bedrijf wil via de overname uitgroeien tot een belangrijke hostingprovider in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daarnaast is Frankfurt volgens de leverancier met afstand het belangrijkste internetknooppunt van Duitsland en behoort die internet exchange samen met Londen en Amsterdam tot de belangrijkste van Europa. Frankfurt wordt door het Haarlemse bedrijf ook gezien als gateway naar Oost-Europa en het Midden-Oosten.

Wiethold Wagner, voor de overname directeur van Netdirekt en nu benoemd tot managing director van Leaseweb Duitsland: 'Duitstalige klanten van Leaseweb hebben nu ook een lokaal aanspreekpunt. Bovendien worden ze ondersteund vanuit datacenters in Frankfurt en Wuppertal.'

Noord-Amerika

Als onderdeel van de internationale uitbreiding opent Leaseweb begin 2011 een eigen datacenter in Noord-Amerika.

De dienstverlening van het in 1997 door Con Zwinkels en Laurens Rosenthal opgerichte Leaseweb bestaat uit dedicated servers, co-locatie, virtualisatie- en cloud-diensten en maatwerk infrastructuuroplossingen. Het bedrijf  biedt in Europa en Noord-Amerika een bandbreedte van meer dan 1,5 Terabit per seconde. Tot de klanten behoren Heineken, Starbucks, Kelkoo en Wikimedia.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-14T10:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.