Citrix koopt Duitse SaaS-leverancier Netviewer

Citrix heeft de Duitse software as a service (SaaS)-aanbieder Netviewer overgenomen. Netviewer is een particuliere Europese SaaS-specialist op het gebied van samenwerkingsoplossingen en it-diensten.

Netviewer is een Duitse producent en aanbieder van afstandsonderhoud, desktop-sharing en online-webconferenties. De onderneming, opgericht in 2001 in Karlsruhe, heeft momenteel meer dan 220 medewerkers in dienst. Met Netviewer kunnen internetgebruikers live elkaars beeldscherm delen, om teksten, berekeningen, grafieken en andere documenten gezamenlijk te bewerken. Door de visuele realtime communicatie via het internet kunnen reistijd en kosten  worden beperkt en kan de productiviteit worden verhoogd. Bovendien leveren de gebruikers een actieve bijdrage aan de klimaat- en milieubescherming, zo beweert Netviewer. Netviewer wordt wereldwijd gebruikt door 18.000 bedrijven in meer dan 68 landen. Klanten zijn onder andere Bayer, BMW, Deutsche Post, Deutsche Telecom, SAP, Siemens en Swisscom. 

Door de overname wordt Netviewer onderdeel van Citrix Online, de online dienstverleningsdivisie van Citrix. Hierdoor hoopt Citrix een sterkere speler te worden op het gebied van SaaS-toepassingen in Europa. De volledige transactie zal begin 2011 worden afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-24T12:07:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.