Eindhoven meldt vuurwerkschade via iPhone

Inwoners van Eindhoven kunnen vuurwerkvandalisme melden via een applicatie voor smartphones. De gemeente maakte al gebruik van het meldingssysteem Buitenbeter. Daarmee kunnen burgers schade aan de openbare ruimte, zoals slecht wegdek, verstopte rioolputten en omgewaaide bomen, melden. Op verzoek heeft de ontwikkelaar van die applicatie nu een app gemaakt voor het melden van vuurwerkvandalisme.

De gemeente gaf de ontwikkelaar van Buitenbeter, Yucat, de opdracht om een applicatie te ontwikkelen voor het melden van vuurwerkvandalisme. Door de combinatie van een foto, plaatsbepaling en het invullen van gegevens moeten gemeenten snel kunnen reageren op een melding. De toepassing is ook beschikbaar voor mensen met een smartphone die draait op besturingssysteem Android.

Peter ter Meer van de gemeente Eindhoven noemt meldingssysteem Buitenbeter 'een succes'. Tegen de website Digitaal Bestuur zegt hij: ‘Sinds de invoering krijgen we meer meldingen van ongemakken op straat binnen. We hebben er een nieuwe doelgroep bij, namelijk jongeren. Zij zijn bekend met applicaties en smartphones en merken nu regelmatig vernielingen op.'

De door softwarebedrijf Yucat ontwikkelde applicatie Buitenbeter is gratis te downloaden. Dagblad Trouw meldde halverwege 2010 dat 5 procent van de meldingen bij de gemeente Eindhoven over schade in de openbare ruimte afkomstig is van de smartphone-applicaties.

Rotjes op de iPhone

Er zijn ook verschillende vuurwerk-apps voor smartphones in omloop. De applicatie Rotje laat  knalvuurwerk zoals rotjes en ratelbanden ontploffen op het scherm. Voor de liefhebbers van siervuurwerk is er een applicatie waarbij de gebruiker door het scherm aan te raken bepaalt waar sierlijke vuurboeketten ontstaan en hoeveel pijlen de lucht in worden geschoten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De bedoelde applicatie BuitenBeter is ook beschikbaar voor Android-smartphones. Het is geen nieuwe applicatie; er is slechts een nieuwe categorie meldingen aan toegevoegd (vuurwerkschade). En meldingen daarover worden in elke Nederlandse gemeente naar de betreffende dienst gestuurd, ook als ze niet direct zijn aangesloten bij BuitenBeter.

Heb je een mooie iPhone
Heb je op 1 januari de vuurwerkschade's gemeldt
Gaat je wekker niet af op 3 januari :(

Wat moet je met een apparaat waarmee je vuurwerkschade kunt melden, maar waarbij je niet van de wekker op aan kunt.....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-31T09:45:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.