Verizon lijft cloudleverancier Terremark in

De Amerikaanse telecomdienstverlener Verizon Communications neemt voor ongeveer 1,4 miljard dollar het bedrijf Terremark over. Dat is een leverancier van managed infrastructuurdiensten en cloud computing. Verizon hoopt door de acquisitie zijn positie in de markt van clouddiensten voor overheden en zakelijke klanten te versterken.

Verizon biedt 19 dollar per Terremark-aandeel, ongeveer een derde bovenop de huidige waarde van het aandeel. Daarmee waardeert het telecomconcern de cloudleverancier op ongeveer 1,4 miljard dollar (ruim een miljard euro). Voor het doorgaan van de deal moet een meerderheid van de aandeelhouders hun aandelen voor eind maart aanbieden.

Terremark levert ict-infrastructuurdiensten via zijn eigen cloudplatform. Het bedrijf heeft onder meer datacenters in Amsterdam, Brussel, Londen, enkele in de Verenigde Staten en in Latijns-Amerika. Van daaruit biedt het bedrijf diensten als managed hosting, co-locatie, disaster recovery, dataopslag en clouddiensten.

Zelfstandig onderdeel

Het is de bedoeling dat de naam Terremark blijft behouden. De activiteiten worden een zelfstandig onderdeel binnen Verizon Communications, een van de grootste telecomconcerns van de Verenigde Staten.

Verizon biedt zijn telecom- en breedbanddiensten wereldwijd aan. Naast vaste en mobiele telefonie betreft het ook geconvergeerde communicatiediensten (koppeling tussen telefonie en ict). Het concern heeft een vestiging in Amsterdam. Die wordt vooral gebruikt voor verkoopactiviteiten en technische ondersteuning. Wereldwijd werken 194.000 mensen bij het bedrijf.

In 2005 lijfde Verizon het met fraude bezoedelde MCI in, wat sindsdien Verizon Business heet. Aartsrivaal van Verizon is telecomreus AT&T.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-28T10:35:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.