ITSP legt focus na doorstart op Microsoft

Ict-dienstverlener ITSP positioneert zich meer als Microsoft-partner op het gebied van clouddiensten. Dit besluit volgt na de doorstart die eind 2010 plaatsvond. ITSP heeft Microsoft als belangrijkste leverancier bij het uitbesteden of beheer van cloudservices.

Door het outsourcen van het beheer of bijvoorbeeld door slim gebruik te maken van cloudservices van Microsoft, kunnen volgens ITSP ict-budgetten steeds efficiënter ingezet worden om de business in te passen in elk bedrijfsproces. Op het gebied van informatiemanagement biedt ITSP dan ook een volledig op Microsoft gebaseerd platform. Hierin zijn opgenomen Dynamics AX, Office, SQL Server en Office Sharepoint Server. ITSP werkt naast Microsoft ook samen met VMware, IBM, Symantec, MessageLabs en Altova.

IBS (Inbartère Groep)

ITSP is weer operationeel na een doorstart. Met IBS (Inbartère Groep) werd eind 2010 een overeenkomst bereikt over een doorstart van alle handelsactiviteiten. ITSP heeft daarvoor ook met andere partijen diverse gesprekken gevoerd over een overname, zo blijkt uit het faillissementsverslag. Eerder wilde IBS nog Cost Control overnemen, maar dat is toen niet gelukt. Toen de situatie voor ITSP nijpend werd, heeft IBS de activiteiten van ITSP en de computerapparatuur verhuisd naar een ander pand. Er dreigde toen ontbinding van de huurovereenkomst in het pand in Amsterdam. Inmiddels waren de tankpassen van de medewerkers geblokkeerd. Er konden verder geen betalingen meer worden gedaan.

Naast IBS zijn er gesprekken met andere partijen gevoerd om ITSP uiteindelijk over te laten overnemen. 'IBS was voorgesorteerd voor een doorstart', zo meldt het verslag. De curator kon niet anders dan aan IBS verkopen. Uit het verslag blijkt dat voor de overname 130.000 euro is betaald. Het gaat om 10.000 euro voor activa, 70.000 euro voor de lopende opdrachten en goodwill en 50.000 euro voorschot op de nog te factureren bedragen.

Kritische reacties

Gedupeerden door het faillissement van ITSP hebben de website www.itspnederland.nl opgericht over  ‘om mensen te waarschuwen om zaken te doen met ITSP'. Hier staan veelal kritische reacties, mede naar aanleiding van artikelen die op de websites van Computable en Channelweb zijn verschenen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik begrijp niet helemaal wat de meerwaarde van dit artikel is boven het al gepubliceerde artikel van afgelopen vrijdag.

Wat ik niet snap is dat voor de doorstart de focus ook al op Microsoft lag, dus het heeft geen nieuwswaarde?? Of wel?

Zouden dit soort persberichten niet zijn om ITSP weer een beetje in de aandacht te brengen, maar dan op een positieve manier?

Wat een geweldig herstel laat dit bedrijf zien!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-31T08:31:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.