Microsoft: niet alles hoeft in de cloud

Dit artikel delen:
man cloud laptop kantoor

Ict-afdelingen hoeven nu en in de toekomst niet alle applicaties in de cloud te zetten. Privacygevoelige informatie of belangrijke bedrijfsgegevens kunnen beter binnen het datacenter van een organsiatie blijven. Indien de informatie minder gevoelig wordt kan het altijd nog in de cloud worden opgeslagen. Dit zegt Doug Hauger, manager van de Azure-divisie van Microsoft.

Hauger is er van overtuigd dat Windows Azure door meer organisaties in gebruik wordt genomen, nu veel grote multinationals er gebruik van maken. Volgens hem moeten organisaties er voor oppassen dat niet alle applicaties zomaar in de cloud gaan. 'Klanten moeten eerst hun applicatieportfolio inventariseren voordat de overstap naar cloud computing gedaan wordt. Die overstap voeren onze partners uit. In Nederland wordt dat bijvoorbeeld gedaan door Sogeti, Logica en Capgemini. Zo kunnen privacygevoelige informatie, bijvoorbeeld zorggegevens van patiënten, in het datacenter blijven.' 

Ict-afdelingen kunnen data op elk moment verhuizen met de Windows Azure Connect-functionaliteit, vervolgt Hauger. 'Deze technologie voor overgangsituaties koppelt de cloud met on-premise software en databaseservers.'

Interview

Lees meer in het interview 'Azure democratiseert computeractiviteiten'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nu mensen, het hoge woord is eruit. Ook van Microsoft mogen we in de toekomst nog zelf beslissen waar we spullen opslaan.
De arrogantie die hieruit spreekt, spreekt boekdelen over onze software monopolist.

Goh.. dat Windows ook aan open deuren doet....

Wel een beetje overbodige raadgeving naar mijn mening. Ik zie weinig toegevoegde waarde in dit advies en zie het meer als een poging van de heer Hauger om het product waar hij manager van is te pluggen.

Verder zie ik het verband niet tussen wat zelfstandige bedrijven en "veel grote multinationals" doen:
"Hauger is er van overtuigd dat Windows Azure door meer organisaties in gebruik wordt genomen, nu veel grote multinationals er gebruik van maken."

Leuk dat multinationals met vestigingen over de gehele wereld waarbij een cloudoplossing inderdaad een toegevoegde waarde /kan/ hebben (en dit is een hele grote slag om de arm) er gebruik van maken (hebben ze er inderdaad ook profijt van?). Maar kleinere bedrijven met alleen een vestiging in NL (of een beperkt aantal vestigingen) die dan ook gezamenlijke resources gebruiken hebben wellicht geen enkele profijt hiervan (maar wel de kosten van het aanpassen van hun applicaties).

Wat blijft er dan nog over om wel in de Cloud te hosten...

Een eigen datacenter heet tegenwoordig ook gewoon een cloud: private cloud, eventueel on premises.

@Wat nu: Alles mag, niks moet. Dat MS dat nu meldt is niet arrogant, eerder een mededeling wat prima is gezien de soms wat hyperige cloud verkoopverhalen.

Doe lekker "Windows"(tm) Gebakken Lucht software in de cloud en Linux op de grond...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-24T08:09:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.