Tweede bèta System Center Configuration Manager 2012

Microsoft brengt definitief Windows Intune uit

Windows Intune

Microsoft heeft Windows Intune officieel uitgebracht. Deze oplossing biedt cloudgebaseerde voorzieningen voor het beheer en de beveiliging van pc's via één webconsole. De beheeroplossing is bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven met maximaal 250 pc's, in het bijzonder voor bedrijven zonder een ict-afdeling en/of beheeroplossing voor pc's.

Het technologiebedrijf kondigde eerder al aan dat Windows Intune op 23 maart 2011 in Nederland op de markt zou komen. Door gebruik te maken van de cloud zorgt Windows Intune volgens de fabrikant dat het beheer en onderhoud van complexe pc-infrastructuren eenvoudiger wordt. Daardoor zullen de ict-efficiëntie en de gebruikersproductiviteit stijgen, de beveiliging verbeteren en de kosten dalen.

System Center Configuration Manager 2012

Microsoft kondigde tegelijk met de introductie van Windows Intune ook de tweede bèta van de beheeroplossingen voor grote bedrijven System Center Configuration Manager 2012 aan. Met deze nieuwe versie kunnen ict-managers werknemers een meer gepersonaliseerde omgeving aanbieden op een breder scala aan apparatuur. Door de beveiliging en beheer van mobiele, fysieke en gevirtualiseerde applicaties onder één noemer te brengen, zouden volgens de fabrikant bovendien de ict-kosten kunnen verminderen.

Ook liet het bedrijf weten dat de volgende versie van Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) onder meer de bèta van Microsoft BitLocker Administration and Monitoring (MBAM) en een update van Microsoft Diagnostics and Recovery Toolset (DaRT) omvat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-23T17:19:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.