HP brengt zakelijke klant naar de cloud

Cloud-applicaties

HP heeft tijdens zijn jaarlijkse HP Technology@work on tour de nieuwe Instant-On-strategie voor zijn zakelijke klanten uit de doeken gedaan. De volledige strategie draait om cloud computing. HP wil een leidende positie in de cloud verwerven waardoor er vooral producten uit het Converged Infrastructure-portfolio verkocht moeten gaan worden. De HP Technology@work on tour 2011 werd georganiseerd in Schiphol.

Tijdens de eerste dag van de HP Technology@work on tour 2011 werden HP-gebruikers warm gemaakt voor de cloudoplossingen van HP, die vanuit het Converged Infrastructure-portfolio wordt aangeboden. Dit portfolio valt weer onder de Instant-On-strategie, die is opgezet door de zakelijke divisie van HP. Instant-On is de opvolger van de Adaptive Enterprise-strategie. De nieuwe strategie van HP verkondigt dat ict een bedrijfsmiddel is dat je altijd moet managen en dat aan verandering onderhevig is door cloud computing. Volgens HP-topman Leo Apotkeker moet HP leider op het gebied van cloud computing worden. Daarbij spelen technologieën zoals infrastructuur, beveiliging en connectiviteit een belangrijke rol.

Oracle en SAP

Volgens Bathany Mayer, verantwoordelijk voor de wereldwijde marketing bij HP's onderdeel EESN, is HP's Converged Infrastructure een strategie en ‘beslist geen marketingterm'. Mayer: ‘HP Converged Infrastructure is één architectuur van applicaties, servers, netwerken, blades, storage en besturingssystemen. Het is geschikt voor hybride omgevingen. Zakelijke applicaties van andere merken, zoals van Oracle en SAP, werken op HP Converged Infrastructure. Ook is onze infrastructuur geschikt voor dataopslagomgevingen van andere merken.'

Mayer zegt dat het cloudportfolio van HP inspeelt op thema's waarmee ict-beslissers te maken hebben. ‘Ict-beslissers zoals cio's en ict-managers hebben interesse in de cloud, maar zien ook nog uitdagingen. Bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging, vendor lock-in, prestaties en beschikbaarheid. Dit geldt zowel voor cloud- als voor on-premise diensten. We zeggen tegen ict-beslissers dat ze met onze cloudoplossingen kosten kunnen besparen, onder andere op personeel. Daardoor wordt er geld vrijgemaakt voor innovatie en andere projecten.'

Business Outcome Assessment Dynamics

HP probeert nu ict-beslissers te overtuigen van het nut van cloud computing en laat zien dat het steeds vaker geaccepteerd wordt. Bijvoorbeeld op basis van onderzoekscijfers, bijvoorbeeld van Gartner. Of met het Business Outcome Assessment Dynamics, een gratis online service van HP die cio's helpt om ‘technologische prioriteiten te bepalen'. Volgens HP gebruikt ruim 90 procent van de ict-managers actief technologie dat wordt ingezet voor bedrijfsinformatie of strategische koerswijzigingen van een bedrijf.

Computable-expert Leendert Hinds, ict-architect en lid van HP-gebruikersvereniging Interexperience, vindt de cloudboodschap van HP interessant voor ict-beslissers. Volgens hem is 'cloud' wel een breed begrip. Meer duiding is er als er over SaaS, IaaS en PaaS wordt gesproken. Volgens Hinds wordt cloud computing door eindgebruikers vaker in gebruik genomen. 'Infrastructuur wordt dan uitbesteed aan andere partijen, zodat er tijd en geld over is voor cio's om andere ict-zaken te regelen. Je bakt je eigen brood toch ook niet neer, die haal je bij de bakker. En tegenwoordig kan je brood ook langs laten brengen.'

HP Hybrid Delivery

HP heeft voor cio's en ict-managers een cloudproduct- en -dienstenportfolio samengesteld. Dat zijn de HP Hybrid Delivery-oplossingen. Dit bestaat uit de HP Enterprise Cloud Services Compute-diensten die vanuit HP's datacenters worden geleverd. Ten tweede is er het HP CloudSystem-systeem om ict-diensten te ontwerpen, beheren en consumeren in zowel private als in publieke en hybride cloudomgevingen. HP CloudSystem ondersteunt ook HP Cloud Maps. Dit systeem zorgt ervoor dat automatisch de beste leveringsmethode van toepassingen en infrastructuur geselecteerd wordt.

Als derde is er HP Cloud Discovery Workshop dat bedrijven en overheden helpt slimme strategieën te ontwikkelen voor de cloud. Tot slot biedt HP Financial Services diensten aan voor die klanten die private cloudtoepassingen willen bouwen zonder de last van de bijbehorende voorinvesteringen te willen dragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-07T10:28:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.