Hardwaregigant investeert één miljard euro

Dell bouwt wereldwijd 22 datacenters

virtualisatie servers

Dell investeert meer in zijn aanbod op het gebied van cloud computing en virtualisatie. Hiervoor worden wereldwijd tien datacenters en twaalf solution centers gebouwd waar klanten hun infrastructuur en applicaties kunnen testen en hosten. De nieuwe solution centers komen onder andere te staan in Parijs en Frankfurt. Dell trekt hiervoor één miljard dollar uit.

Dell bouwt de komende jaren wereldwijd nieuwe datacenters waar vanuit cloud computing-diensten worden geboden. Het gaat hierbij om publieke, private en hybride cloudoplossingen. In totaal gaat Dell de komende achttien maanden wereldwijd 22 ‘Dell Global Solution Centers' openen, onder andere in Frankfurt en Parijs. Twaalf van deze centra worden nog dit jaar geopend. In deze datacenters kunnen klanten Dell's cloudoplossingen bekijken en testen.

Desktopvirtualisatie

In de ‘Dell Global Solution Centers' kunnen klanten terecht met hun eigen problematiek en pijnpunten die ze ondervinden in hun eigen datacenters. Dell zegt daarvoor nieuwe diensten te bieden. Dat zijn onder andere oplossingen op het gebied van datacentervirtualisatie, e-mail en bestandarchivering voor dataopslagomgevingen en desktopvirtualisatie. Deze nieuwe oplossingen zijn in de loop van het tweede kwartaal van 2011 beschikbaar voor de Nederlandse klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-08T11:58:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.