Office 365 testversie is gratis beschikbaar

De testversie van de gehoste applicatiebundel Microsoft Office 365 is beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Office 365 bestaat uit Microsoft Office, SharePoint Online, Exchange Online en Lync Online (voorheen bekend als Microsoft OCS). Microsoft zegt Office 365 geschikt is voor alle bedrijven en organisaties. De nieuwe cloudapplicatie van Microsoft neemt het direct op tegen Google Apps.

Office 365 is een bundel van de gehoste versies van Microsoft Office, SharePoint Online, Exchange Online en Lync Online. Voorheen stond de bundel bekend als de Business Productivity Online Suite (BPOS), maar nu is dat omgedoopt tot Office 365. De definitieve versie komt in de loop van dit jaar uit, maar wanneer is nog niet bekend. Office 365 is met name gericht op een groep van 25 medewerkers. Microsoft richt zijn pijlen daarom op zelfstandige ondernemers en het mkb. Maar Office 365 is ook geschikt voor grote organisaties, aldus Microsoft.

Android, Mac OS X, Blackberry, iPhone

Microsoft Office 365 werkt op verschillende mobiele besturingssystemen. Zo werkt het op Android, Apple iPhone en Mac OS X, Blackberry en het eigen Windows Phone 7 platform. Office 365 integreert met Office 2010 en met Office Live, een gratis gehoste office-pakket. Iedere gebruiker van Office 365 heeft 25 GB aan dataopslagcapaciteit.

Office 365 Marketplace

Microsoft Office 365 is beschikbaar in een betaversie en uit te proberen via de site van Microsoft.  De publieke betaversie is beschikbaar in 38 landen en in 17 talen, waaronder in het Nederlands. Op de online marktplaats Office 365 Marketplace kunnen bedrijven applicaties en diensten vinden die geschikt zijn voor Office 365. Deze applicaties worden aangeboden door partners, dienstverleners en resellers van Microsoft.

Google Apps

Office 365 is Microsoft's antwoord op de toenemende concurrentie van Google Apps. Deze Google-applicatie kan met de Google Cloud Connect for Microsoft Office gelinked worden naar Microsoft Office applicaties. Office 365 moet voor Microsoft de doorbraak in de cloud worden, aldus Computable-expert Maurice van der Woude. Onder de belangstellenden voor Microsoft Office 365 zijn opvallend veel overheden en grote bedrijven, aldus Danny Burlage, directeur van Microsoft-partner Wortell. Volgens Microsoft Nederland is de belangstelling inmiddels zo groot dat het enkele dagen kan duren voordat de bètaversie toegankelijk is.

 

Prijzen

Office 365 wordt aangeboden via een abonnementenmodel. Voor grote ondernemingen zijn er vier soorten abonnementen. Per gebruiker moet er dan 1,80 tot 22,50 euro per maand worden betaald. Met Office 365 kunnen zzp'ers en kleine bedrijven (van 2 tot 25 medewerkers) binnen een kwartier aan de slag met Office Web Apps, Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Lync Online en een externe website. De kosten bedragen 5,25 euro per persoon per maand.

Office 365 voor ondernemingen biedt een breed scala aan keuzemogelijkheden voor middelgrote en grote bedrijven en overheidsinstellingen. De prijzen beginnen bij 1,80 euro per persoon per maand voor een basis e-mailvoorziening. Office 365 voor ondernemingen biedt ook de mogelijkheid om voor het eerst Microsoft Office Professional Plus desktop software aan te schaffen op een ‘betaal voor gebruik' basis. Voor 22,75 euro per maand per persoon per gebruiker krijgen organisaties onder meer de beschikking over Office Professional Plus, samen met e-mail, voicemail, enterprise social networking, instant messaging, web portals, extranetten, videoconferencing, webconferencing en 24/7 telefonische ondersteuning.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

wat is het voordeel met google docs? aanmelden kost 2-4 weken bij microsoft en het kost geld.

Ellen kan je dit onder nieuws plaatsen?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-19T09:14:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.