Microsoft Office 365 op Blackberry-smartphone

Dit artikel delen:

Leverancier RIM maakt het mogelijk dat gebruikers van Blackberry-toestellen kunnen werken met gehoste Office-software van Microsoft. Blackberry-smartphoneleverancier Research in Motion (RIM) en softwaregigant Microsoft hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Hierbij ondersteunt RIM’s clouddienst Blackberry Enterprise Service (BES) de gehoste software van Microsoft Office 365 en Hosted Exchange.

Een van de nieuwe cloudiensten van RIM is de Blackberry Enterprise Service (BES). Met BES kunnen ict-afdelingen Blackberry-smartphones in de cloud beheren. Eind 2011 wordt de dienst aangeboden op basis van een maandabonnement. Hierbij kunnen gebruikers de Blackberry Enterprise Service voor Microsoft Office 365 en Hosted Exchange afnemen.

Business Productivity Online Suite

Microsoft Office 365 is de opvolger van de Business Productivity Online Suite (BPOS). Hierbij worden cloud computing-applicaties van de online verdies van Office, Sharepoint, Exchange en Lync aangeboden. De Blackberry Enterprise Service voor Microsoft Office 365 komt als eerste uit met een Exchange-clouddienst. De dienst wordt ondersteund door datacenters van RIM waar de BES-servers draaien die in verbinding staan met datacenters van Microsoft waar vanuit Office 365 als gehoste dienst wordt aangeboden.

Blackberry Enterprise Service

BES maakt het mogelijk om via draadloze verbinding e-mail te synchroniseren met Exchange Online. De dienst levert verder automatische software-updates van Microsoft Office 365 en RIM Blackberry. De BlackBerry Enterprise Service is tegen eind 2011 verkrijgbaar vanaf nul dollar per maand, aldus de twee partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-22T11:46:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.