Nederlands MKB is huiverig voor cloud

In vergelijking met andere Europese landen hebben Nederlandse midden- en kleinbedrijven minder vaak applicaties of infrastructuur overgezet naar de cloud. Dat meldt VMware, op basis van een enquête onder ict-beslissers in acht Europese landen. De virtualisatieleverancier meldt niet welke soorten applicaties of infrastructuur zijn overgezet.

60 procent van de Europese mkb's heeft (een deel van) hun applicaties of infrastructuur overgezet naar de cloud. In Spanje en Rusland is dat percentage nog hoger: 80 procent. In Nederland blijkt de acceptatie het laagst: 41 procent.

Van de Europese mkb's zegt 73 procent dat 'aspecten van de infrastructuur' zijn gevirtualiseerd. 79 procent gebruikt cloudapplicaties of een cloudinfrastructuur. Voor bedrijven die geen infrastructuur hebben gevirtualiseerd, ligt dat percentage veel lager: 8 procent. Volgens VMware tonen deze cijfers aan dat virtualisatie een 'drijfveer' is voor cloud computing.

Enquête

De virtualisatieleverancier huurde het Britse onderzoeksbureau Dynamic Markets in voor de enquête. Er werden ict-beslissers benaderd in acht Europese landen (Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Rusland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk). Er reageerden 1616 personen op de oproep. Het onderzoek werd uitgevoerd in de periode van 26 januari tot en met 16 februari 2011.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-22T11:34:00.000Z Jolein de Rooij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.