Autonomy koopt clouddienst Iron Mountain

Cloud-applicaties

Autonomy breidt zijn cloudaanbod uit

Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen, neemt voor 380 miljoen dollar het cloudaanbod van Iron Mountain over. Het gaat hierbij om het aanbod van online back-up en recovery, digitale archivering en eDiscovery-oplossingen.

Iron Mountain behoudt een deel van zijn winstgevende software en opslagdiensten. Het gaat hierbij het onderdeel Worldwide Digital Business, Digital Record Centers for Images en Medical Images.

Met deze overname haalt Autonomy zes petabytes aan dataopslag binnen die afkomstig is van zesduizend wereldwijde klanten. Autonomy's data, die is opgeslagen in een private cloud, is goed voor 25 petabytes afkomstig is van 25.000 klanten. De data worden verzameld uit servers, pc's en smartphones van werknemers. Autonomy levert diverse diensten voor de opgeslagen data, onder andere op het gebied van compliance en analyse.

Tapes en harde schijven

De overname van het cloudaanbod van Iron Mountain past in de wijziging van zijn dataopslagstrategie na kritiek van aandeelhouders. Het bedrijf wilde al een tijdje af van zijn online dataopslagdiensten in de cloud, zoals archivering en back-up en recovery. Volgens de directie van Iron Mountain zijn de online dataopslagdiensten niet rendabel.

De focus van Iron Mountain wordt voortaan gelegd op winstgevende diensten, zoals opslag en back-up op tapes en harde schijven. Iron Mountain is actief in Nederland. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam, waar de opslag van tapes en harde schijven wordt uitgevoerd.

Iron Mountain Digital heeft een kantoor in  Schiphol-Rijk dat wordt geleid door Martin van Pijkeren, regional manager bij Iron Mountain Benelux.

Succesverhaal Autonomy

Het verhaal van Autonomy is er één van nelle groei door grote overnames. In 2005 kocht het bedrijf concurrent Verity voor 500 miljoen dollar, in 2007 betaalde het 375 miljoen dollar voor e-mailarchiveringspecialist Zantaz en in 2009 legde het 775 miljoen dollar op tafel voor webcontentmanagementbedrijf Interwoven. Vorig jaar kocht het ook nog de 'information governance'-business van CA Technologies voor een onbekend bedrag.

In 2010 haalde Autonomy een omzet van 870 miljoen dollar. Met deze overname komt daar nog eens 130 à 140 miljoen dollar bij, waardoor Autonomy een miljardenbedrijf wordt. Het voegt zich daarmee langzaam maar zeker bij het clubje van SAP, Sage en Dassault Systemes, de grootste softwarebedrijven van Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-16T14:43:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.