GDS introduceert cloudopslagdienst Hitachi

Cloud-applicaties

Green Data Systems (GDS), gespecialiseerd in het leveren van cloud- en datacenteroplossingen, introduceert Hitachi Cloud Infrastructure as a Service (C-IaaS). Dit cloudplatform bestaat uit Hitachi-hardware, software en diensten voor het uitrollen van private, publieke en hybride cloudsystemen.

Green Data Systems presenteerde Hitachi C-IaaS tijdens het Hitachi Information Forum, dat op 17 mei in De Fabrique in Maarssen plaatsvond. Klanten en ict-dienstverleners kunnen met het nieuwe Green Data Systems C-IaaS platform clouddiensten ontwikkelen en uitrollen. De cloudiensten zijn gebouwd op verschillende peilers, zoals beveiliging en beschikbaarheid, technologieplatformen, uitrol en capaciteitsbeheer.

Volgens Wessel Graatsma, directeur van Green Data Systems, kunnen klanten met Hitachi C-IaaS een 'self service beheerportal' instellen waarin ze zelf bepalen hoe ze de beschikbare capaciteit inrichten, configureren en verdelen. ‘Voor een vast bedrag per maand beschikken klanten op deze manier altijd over de infrastructuur die nodig is, zonder dat men zelf hardware op de balans heeft. Is er volgende maand meer capaciteit nodig, dan past men dit aan en beschikt men over meer rekenkracht, geheugen en opslagcapaciteit.'

VMware, Citrix en Microsoft

Binnen het Hitachi Cloud Infrastructure as a Service (C-IaaS) van Green Data Systems wordt gebruikgemaakt van een webgebaseerd cloudbeheersplatform. Het cloudplatformsysteem is geïntegreerd met beheer-api's van VMware vSphere/vCloud, Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V/SCVMM en open source-hypervisors, aldus Graatsma.

De clouddienst heeft een prijs op basis van gebruik per maand. Hitachi klanten en partners kunnen hun applicaties op de Hitachi Cloud infrastructuur ontwikkelen. Hieraan kan men denken aan archivering, bestanden (file) en content, Voice over IP (VoiP), storage, 'virtual compute platform', replicatie en back-up.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-18T08:33:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.