Juniper start klaslokaal in de cloud

Juniper Networks lanceert Junosphere Classroom. Deze nieuwe clouddienst biedt trainingsinstituten, klanten en partners een trainingsmethodiek voor netwerkprofessionals. Junosphere Classroom is gebaseerd op Junosphere. Dit is een nieuwe cloudomgeving waarmee virtuele netwerken en netwerkelementen te bouwen zijn op basis van het Junos-besturingssysteem dat wordt gebruikt in netwerken van Juniper.

Het trainen van netwerkprofessionals in netwerkconcepten, routingprotocollen en beveiligingsbenaderingen kan complex en kostbaar zijn, aldus Juniper. Om deelnemers praktische vaardigheden aan te leren, is meestal veel apparatuur nodig, die is opgesteld in een laboratoriumomgeving. Juniper Networks zegt met Junosphere Classroom een eind aan deze traditionele aanpak te maken door de mogelijkheid om virtuele Junos-netwerken te creëren en te beheren. Een training vereist daardoor niet langer de beschikbaarheid van fysieke apparatuur. Cursisten kunnen op afstand leren hoe ze moeten werken met een netwerkapparaat of appliance.

Juniper Networks host Junosphere Classroom in datacenters. Het bedrijf past daar de eigen netwerk- en beveiligingstechnologieën toe. Deze zijn voor studenten beschikbaar via een beveiligde internetverbinding. Doordat de Juniper-omgeving op elk moment beschikbaar is, is deze goed te gebruiken voor leren op afstand of thuisstudie, aldus de Californische netwerkleverancier. Dat scheelt ook reistijden en -kosten.

Beschikbaarheid

Junosphere Classroom is als losstaand product beschikbaar of als onderdeel van de Juniper Networks Academic Alliance (JNAA) en het Juniper Networks Authorized Educations Partner (JNAEP)-programma. Junosphere Classroom is per direct te gebruiken voor geïnteresseerde universiteiten, partners en klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-23T09:11:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.