Sourcefire stapt in cloudbeveiliging

Beveiligingsspecialist Sourcefire, leverancier van het op open source gebaseerde intrusion prevention system (ips) Snort, wordt actiever in het beveiligen van cloudomgevingen. Daarvoor nam het begin dit jaar antimalware-specialist Immunet voor 21 miljoen dollar over. Dit zegt Marty Roesch, cto en oprichter van Sourcefire, in gesprek met Computable.

Immunet levert een cloudgebaseerde antimalware-oplossing dat wereldwijd door 750.000 mensen wordt gebruikt. Volgens Roesch kan Sourcefire nu sterke endpoint-beveiliging bieden voor pc's en notebooks tegen online gevaren. Dit is nu onderdeel van het beveiligingsportfolio van Sourcefire, zoals de next-generation intrusion prevention system (ngips), next-generation firewall (ngfw) en Razorback, een oplossing tegen online gevaren. Sourcefire zet verder de nieuwe divisie Cloud Technology Group op. Deze afdeling ontwikkelt beveiligingstools voor cloud computing.

Recentelijk werden de Sourcefire IPSx-producten aan het portfolio toegevoegd. IPSx is een oplossing voor instellingen die geen of weinig beveiligingsspecialisten in huis hebben, maar die wel volgens de wet moeten voldoen security of compliancy-regels. Met IPSx kunnen ict-afdelingen snel intrusion detection en prevention implementeren en beheren, aldus Roesch.

Snort

Marty Roesch is al meer dan twintig jaar actief in de ict-industrie. Hij ontwikkelde zelf ooit het op open source gebaseerde Snort intrusion prevention en detection systeem (ids/ips). Snort heeft wereldwijd 400.000 gebruikers. Sourcefire wordt in Nederland gedistribueerd door Terach. Een ict-dienstverlener die Sourcefire aanbiedt, isn onder andere Innosys Infra.

VS blokkeerde overname Sourcefire

De regering van de Verenigde Staten blokkeerde in 2006 de overname van beveiligingsbedrijf Sourcefire door het Israëlische Check Point. De reden hiervoor was het risico dat de Amerikaanse overheid zag voor de nationale veiligheid. Officieel zagen de twee bedrijven af van de koop. De beveiliging van een niet nader genoemd aantal staatscomputers in de Verenigde Staten gebeurt namelijk met en door Sourcefire. Het betreft vooral de intrusion detection-software Snort, dat als open source beschikbaar is. Met de overeengekomen overname zou dit in buitenlandse handen komen, wat de regering van de VS niet acceptabel vindt. Check Point had 225 miljoen dollar willen betalen voor zijn Amerikaanse branchegenoot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-24T08:54:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.