Investeerder Thoma Bravo lijft Tripwire in

De Amerikaanse leverancier van beveiligings- en compliance-automatiseringsoplossingen, Tripwire, is definitief overgenomen door investeringsmaatschappij Thoma Bravo. Tripwire, dat ook actief is in Nederland, hoopt met deze investeerder wereldwijd verder te groeien, met name op het gebied van cloud computing.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Tripwire zal blijven opereren als een onafhankelijke entiteit en de huidige ceo, Jim Johnson, blijft aan. De overname wordt naar verwachting eind mei 2011 definitief afgerond.

PointGroup

Tripwire levert oplossingen waarmee het bedrijven, overheden en dienstverleners helpt bij het beheren van hun fysieke, virtuele en cloudinfrastructuur. Tripwire biedt bedrijven de mogelijkheid veranderingen in de ict-infrastructuur te detecteren en configuraties continu te controleren. Tripwire beschermt verder gevoelige data, toont compliance en voorkomt uitval van de ict-infrastructuur. De investeerder verwacht de opbrengsten uit het productaanbod van Tripwire te verhogen.

De overgenomen leverancier heeft wereldwijd ongeveer 5700 klanten in 94 landen, waaronder Nederland. René van Oosten leidt Tripwire Benelux. PointGroup is één van de dienstverleners in Nederland die Tripwire verkoopt.

SonicWall en LanDesk

Onder Thoma Bravo hoopt het bedrijf meer bekend te worden bij cio's en ict-managers van bedrijven. Tot nu toe is het bedrijf vooral bekend bij overheden, financiële instellingen en winkelketens. Investeringsmaatschappij Thoma Bravo staat bekend als investeerder in softwarebedrijven, zoals beveiligingsleveranciers SonicWall en LanDesk .

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-31T13:55:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.