HP werkt aan tegenhanger Apple iCloud

HP bouwt aan een wereldwijde cloudgebaseerde dataopslagomgeving die klanten diensten op het gebied van muziek, films en tv gaat aanbieden. HP neemt het hierbij op tegen de recent aangekondigde Apple iCloud en diensten van Amazon en Google. HP praat inmiddels met diverse platenmaatschappijen om hun muziek vanuit een HP-cloud te bieden. Ex-Beatle Paul McCartney, heeft inmiddels zijn archief in een HP-cloud opgeslagen.

Naar verluidt zal de clouddienst van HP onder andere gekoppeld worden aan de nieuwe HP TouchPad tablet, die op 1 juli wordt geïntroduceerd. De HP TouchPad bevat software waarmee het mogelijk is muziek, video en andere bestanden te synchroniseren met de clouddienst van HP. Dat geldt ook voor muziek die niet via de clouddienst van HP is gekocht. Volgens Amerikaanse media wordt de muziekdienst, die ook bekend staat als HP Play, pas geïntroduceerd nadat de HP TouchPad op de markt is gebracht.

Volgens een Amerikaanse platenbaas wil HP een soort muziekdienst uitrollen die op die van Sony Qriocity lijkt. Qriocity is een clouddienst van Sony voor het streamen van muziek, e-books en video.

Apple iCloud, Amazon Cloud, Google Music Beta

Het is niet de eerste keer dan HP een clouddienst voor muziek opzet. De laatste jaren probeert HP vaste voet aan de grond te krijgen in de markt voor muziekdiensten. Begin 2000 werkten HP en de koffieketen Starbucks samen waarbij klanten in de koffiezaak muziek konden downloaden en branden op cd's. In juni 2010 kocht HP de muziekstreaming dienst Melodeo. In september 2010 is HP gaan samenwerken met het muziekbedrijf van ex-Beatle Paul McCartney. Hierbij heeft HP het archief van Paul McCartney in de cloud gezet.

HP concurreert met zijn cloudmuziekdienst direct met Apple iCloud, Amazon Cloud Drive, Amazon Cloud Player en Google Music, dat nu nog in een beta-versie is.

Leo Apotheker wil topspeler worden in de cloud

Leo Apotheker, ceo en bestuurder bij HP, heeft  zijn toekomstige visie over de technologiegigant neergezet. Volgens de voormalige SAP-topman moet HP leider op het gebied van cloud computing worden. Daarbij spelen technologieën zoals infrastructuur, beveiliging en connectiviteit een belangrijke rol. Tevens wil het bedrijf een grotere softwarespeler worden. Daarvoor wordt een app store ontwikkeld en worden in de nabije toekomst overnames gedaan. Hij zegt bedrijven te willen overnemen en meer te investeren in het besturingsplatform WebOS, teneinde een sterkere speler te worden op het gebied van cloud computing. Klanten kunnen daardoor overal hun werk doen dankzij diensten vanuit cloud, aldus Apotheker. Volgens Apotheker speelt HP met zijn producten en diensten in op drie belangrijke trends in de ict-industrie. Dat zijn de komst van consumentenelektronica in zakelijke omgevingen, de toenemende acceptatie van cloud computing en het groeiend aantal mobiele werknemers. .

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-15T11:44:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.