BMC en Unisys sluiten pact cloud computing

Samenwerken

Beheersoftwareleverancier BMC en systeemintegrator Unisys gaan een wereldwijde samenwerking aan voor de levering van cloud computing-diensten. In de samenwerking ligt het zwaartepunt voor Unisys op strategisch advies over cloud computing en implementatiekennis. Voor BMC staat het aanbod van beheersoftware centraal. Het gaat dan voornamelijk om de tweede generatie Cloud Lifecycle Management (CLM).

De leverancier stelt dat de samenwerking klanten de mogelijkheid geeft om niet alleen te plannen en te implementeren, maar ook om te beheren. 'Zo kunnen nieuwe cloudoplossingen geïntegreerd worden met de bestaande bedrijfskritische ict-infrastructuren', aldus technisch directeur van Unisys Fred Dillman.

Eind 2010 kondigde BMC Software een samenwerking met Cisco aan om grootschalige multi-tenant cloud computing-infrastructuren te ontwikkelen en op de markt te brengen. Binnen de alliantie stemmen de twee bedrijven hun plannen voor productontwikkeling en architecturen op elkaar af.

Storage Fusion

De activiteiten van het van oorsprong op systeemintegratie gerichte Unisys verandert door de opkomst van cloud computing en het gebruik van mobiele apparatuur steeds meer in adviseur over nieuwe toepassingen op het bedrijfsnetwerk. Het bedrijf sloot begin 2010 een pact met  softwareontwikkelaar Storage Fusion om een wereldwijde Storage Resource Analysis-service te ontwikkelen. Die dienst moet bedrijven helpen om de efficiëntie van het datacenter te verhogen en opslagkost te verlagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-24T11:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.