Managed hosting door True

HP levert infrastructuur voor clouddienst Centric

 

HP heeft een contract gesloten met ict-dienstverlener Centric voor het leveren van een nieuwe infrastructuur die als fundament gaat dienen voor Centric’s Cloud Services. HP levert daarvoor producten uit zijn Cloud Infrastructure-portfolio dat bestaat uit HP CloudSystem Matrix-server, dataopslag en netwerken.

Centric biedt zijn klanten de mogelijkheid om over te stappen van een traditionele ict-omgeving naar een (gedeeltelijke) private cloudomgeving. Klanten betalen hierbij naar gebruik. Centric zorgt voor de installatie, het functioneel beheer en de applicatiediensten. HP levert de technische infrastructuur via een 'pay per use-model', waardoor ook Centric zelf betaalt naar gebruik.

HP Converged Infrastructure is gericht op service providers en grote bedrijven die niet meer zelf een eigen infrastructuur willen bouwen. De infrastructuur voor Centric bestaat uit een 'dual-datacenter'-concept en omvat HP CloudSystem Matrix (inclusief beheersoftware), HP storage (3Par, EVA, X9720, MSL 8090 tape libraries), HP B-series san-switches en HP MPX200-routers. HP levert tevens CloudStart-consultingdiensten, implementatie-ondersteuning en beheerdiensten.

Paul McCartney

De digitale bibliotheek van Paul McCartney is onlangs geplaatst op een HP Converged Infrastructure, die bestaat uit modulaire bouwblokken van HP-servers, -storage, -networking en -managementsoftware. De bestanden zijn opgeslagen in een private cloud die wordt aangeboden vanuit HP-datacenters.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4014172). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Is dit nieuws? Centric doet allang aan 'outsourcing', wat ze nu cloud noemen! Ik heb al in 2009 een outsourcingtraject met Centric gedaan en ze doen dit al langer dan 2009.
Een tip: besteed veel aandacht aan de SLA, vooral het hoofdstuk waar het behandelen van incidenten (reactietijden, oplostijden en escalatie) in opgenomen is.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×