Citrix Systems neemt Cloud.com over

Softwareleverancier Citrix Systems neemt Cloud.com over. Dit is een leverancier van software-infrastructuurplatformen voor cloudaanbieders. Met de toevoeging van Cloud.com biedt Citrix een compleet portfolio van virtualisatie, beheer en netwerkoplossingen, die speciaal gebouwd zijn voor de cloud. De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

CloudStack is de belangrijkste productlijn van Cloud.com. De oplossing helpt aanbieders om eenvoudige en kosteneffectieve cloudservices te ontwerpen en te beheren. Beide bedrijven streven openheid en interoperabiliteit na. Een belangrijk onderdeel van dit streven naar openheid is een volledige omarming van open source als een essentieel onderdeel van cloud computing.

OpenStack

Deze overname helpt Citrix ook verder zijn OpenStack-steun te versnellen. Dit is de populaire open source-cloudinfrastructuur-beweging die inmiddels uit meer dan elfhonderd cloudontwikkelaars en meer dan tachtig aangesloten bedrijven bestaat. Als een van de oprichters van Openstack.org is Citrix de tweede grootste speler in het project en tevens lid van de raad van bestuur van het OpenStack-beleid.

Citrix' productondersteuning voor OpenStack werd aanvankelijk bij de recente Citrix Synergy-conferentie onder de codenaam ‘Project Olympus' gepresenteerd. Met deze overname zal Citrix ook de OpenStack-steun uitbreiden naar de Cloud.com-productlijn in een volgende release, later dit jaar. De Cloud.com CloudStack-oplossing is nu beschikbaar voor cloudaanbieders en Citrix branded versies zullen in de toekomst verschijnen.

Kaviza, EMS-Cortex en Netviewer

Citrix roert zich de afgelopen tijd flink op de overnamemarkt. In mei 2011 kocht het vdi-specialist Kaviza. In maart van hetzelfde jaar wist Citrix cloud-beheerspecialist EMS-Cortex binnen te halen. Eind 2010 nam het bedrijf de Duitse SaaS-leverancier Netviewer over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-13T12:36:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.