Qwise schrapt banen bij omvorming bedrijf

De Amsterdamse ict-dienstverlener Qwise schrapt zes banen en neemt verschillende kostenposten kritisch onder de loep. De toegenomen vraag naar cloud computing-diensten noopt tot omvorming van de organisatie. Er verdwijnen eerstelijns klantcontactmedewerkers, beheerders en managers. Op andere plaatsen in de organisatie wordt nieuw personeel geworven. Het gaat bijvoorbeeld om projectmanagers. Directeur Abram Schermer spreekt niet van een reorganisatie maar van 'stroomlijning van de organisatie'.

Schermer stelt dat het bedrijf ten opzichte van 2010 met ongeveer 20 procent is gegroeid. Ondanks die uitgangspositie zullen toch banen verdwijnen en zal kritisch naar kosten worden gekeken. Schermer stelt dat door de groeiende vraag naar cloud computing de vraag naar personeel verschuift.

Volgens de directeur vragen klanten om directer contact met techneuten en daardoor is een aantal functies in de eerste lijn van helpdeskmedewerkers overbodig geworden. Er vervallen ook functies binnen het outsourcing-team en er verdwijnen overheadfuncties. Het personeel is ingelicht.

'Niet inkrimpen'

'We gaan op andere plaatsen in de organisatie juist werven', verzekert de directeur. Hij ziet de vraag naar projectmanagers bijvoorbeeld toenemen doordat bijvoorbeeld virtualisatie-opdrachten in projectvorm worden opgeleverd. 'Die functies kunnen helaas zelden door de ontslagen medewerkers worden ingevuld. Zij voldoen niet aan de functie-eisen', aldus Schermer.

'Om succesvol te blijven moeten we bepaalde functies reduceren. We automatiseren het automatiseren door bijvoorbeeld de inzet software van Res en Quest', vervolgt de directeur. Schermer: 'Per saldo zullen we niet inkrimpen doordat we op andere plaatsen in de organisatie nieuwe mensen werven.'

Overname Vision IT

Volgens de directeur heeft de hervorming van de organisatie niets te maken met de overname door het Vision IT. Dat Waalse bedrijf nam halverwege 2010 de Nederlandse dienstverlener over. Qwise is een aparte eenheid.

Bij de dienstverlener uit Amsterdam werken ongeveer 130 mensen. Het bedrijf levert onder andere gevirtualiseerde werkplekken en beheerdiensten op afstand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-15T15:53:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.