Microsoft migreert BPOS-klant naar Office 365

Dit artikel delen:

Microsoft migreert vanaf september van 2011 zijn BPOS-klanten (Business Productivity Online Suite) naar Office 365. Dat gaat stapsgewijs en betrokken ict-dienstverleners ondersteunen de klanten. In de praktijk komt het er op neer dat klanten migreren van BPOS Exchange Online 2007 naar Office 365 Exchange Online 2010.

Microsoft heeft de laatste maanden de migratie van BPOS-klanten naar Office 365 voorbereid en voert die nu in drie stappen uit. Dat zijn planning en voorbereiding (drie tot zes maanden), transitie (48 uur, meestal in het weekend) en tot slot configuraties doen na de transitie (één tot twee weken). Klanten kunnen voor informatie terecht op het online Transition Forum en Transistion Center. Microsoft's gedetailleerde online Transition Guide is achttien pagina's groot.

Wortell

Microsoft migreert zelf de klanten van BPOS naar Office 365, maar dat gaat ook met extra ondersteuning van ict-dienstverleners. Dit zegt Luc Joziasse van Wortell, de grootste Microsoft BPOS-partner van Nederland. Wortell zegt BPOS bij verschillende bedrijven te hebben uitgerold voor in totaal 35.000 werkplekken hebben. ‘We kijken met de migratie mee als vorm van extra controle.'

Joziasse beaamt dat het vooral gaat om migraties naar Office 365 Exchange Online 2010. Volgens hem biedt Office 365, dat begin juli 2011 op de markt kwam, veel meer. 'Het is een volledige cloudoplossing.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-12T15:46:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.