Google-voorman Eric Scmidt spreekt op Dreamforce 2011

Google Apps wordt ook offline beschikbaar

Dit artikel delen:

Een aantal functies van het online kantoorsoftwarepakket Google Apps wordt nu ook offline beschikbaar. Google zegt dat er offline functies komen voor Gmail, Google Calendar en Google Docs. Wereldwijd gebruiken inmiddels vier miljoen organisaties Google Apps. Elke dag komen er vijfduizend nieuwe organisaties bij, met name overheden en mkb-bedrijven.

De Gmail Offline-app is beschikbaar via Google's online winkel Chrome Web Store. Gebruikers kunnen nu hun e-mail lezen, sorteren, archiveren en beantwoorden als ze geen internetconnectie hebben. Deze nieuwe app is gebaseerd op de Gmail-webapplicatie voor tablets, zo meldt Google op zijn officiële blog. Gebruikers klikken dan op het ‘Gmail Offline'-icoon die in de Google Chrome-browser staat.

Google Chrome Web Store-apps

De offline functies voor Google Calendar en Google Docs komen binnenkort beschikbaar. Gebruikers kunnen dan offline met op Google Calender afspraken bekijken en maken. Met Google Docs kunnen gebruikers offline documenten en spreadsheets bekijken.

Google belooft verder dat er binnenkort een offline functie komt voor het bewerken van Google Docs-documenten. Google zegt dat ontwikkelaars en it-beheerders applicaties die beschikbaar zijn via Google Chrome Web Store, zoals Gmail Offline, snel kunnen uitrollen met ondersteuningstools.

Overheden en mkb dol op Google Apps

Google's voorzitter Eric Schmidt zei tijdens de gebruikersconferentie Dreamforce 2011 van online crm-leverancier Salesforce.com dat wereldwijd vier miljoen organisaties Google Apps gebruiken. Elke dag komen er vijfduizend nieuwe organisaties erbij. In totaal zijn er nu veertig miljoen Google Apps-gebruikers. Met name overheden en het mkb hebben interesse in Google Apps, aldus Schmidt.

Marc Benioff and Eric Schmidt Keynote Dreamforce 2011

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Allemaal leuk en aardig, maar over wanneer Google Plus beschikbaar komt voor Google Apps heb ik ze al een tijdje niet over gehoord.

Kwalijke zaak als je het mij vraagt, betalende klanten laten wachten op nieuwe functies...

Via Google Gears was offline werken al mogelijk in IE en FF. Blij om te zien dat het nu native in Google Chrome browser zit.

@Teun,
Als betalende klant krijg je uptime garanties, support garanties, e.d.
De Google gedachte is dat spullen eerst intern worden getest, dan in 1% gebruikersgroep, dan in consumenten versie, dan in betaalde versie.
Ja, als betalende klant zit je dus achterin de rij, maar je weet wel zeker dat het werkt. Er zijn dan immers al miljoenen andere je voor geweest. Zo kan Google jou garanties geven.
Overigens meeste functies rollen binnen 1 a 2 weken door naar betalende klanten. Plus is echter geen functie maar een totaal nieuw product. Dat duurt meestal enkele maanden. Zou mijn adem dus niet inhouden.

Handig dat je je email toch kunt beantwoorden als je geen internetverbindng hebt

Toch leuk.. draait eerst jaren Google op Microsoft platform. Toen ging Microsoft Office op Google draaien... Nu gaat Google van zoekmachine via Operating system naar de desktop. Binnenkort hoeven we niet meer over Microsoft te klagen maar over Google (of zouden die het zo goed doen dat we niet meer hoeven te klagen).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-07T10:24:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.