IBM financieert MKB met één miljard dollar

IBM

IBM Global Financing, een onderdeel van IBM dat gespecialiseerd is in leasing en leningen, maakt wereldwijd één miljard dollar vrij aan financieringsactiviteiten voor het mkb. Deze vaak renteloze leningen stellen midden- en kleinbedrijven in staat technologie van IBM te kopen, zoals business analytics- en cloud computing-oplossingen.

IBM wil met deze investeringen de innovatiekracht van het mkb stimuleren en de economische groei bevorderen. Met de financiering zegt IBM tegemoet te komen aan de dringende kapitaalbehoeften van mkb-bedrijven die in het huidige economische klimaat een stevige financiële basis en middelen nodig hebben om hun groei te versterken. De één miljard dollar die IBM vrijmaakt voor het mkb moet de financiële obstakels wegnemen waarmee bedrijven wereldwijd worden geconfronteerd, zodat groei weer mogelijk wordt.

IBM zegt flexibele leasing- en leenformules aan te bieden, soms met 0 procent rente over een periode van twaalf maanden en zonder aanbetaling. Voorwaarde is dat het mkb alleen IBM-technologieën en -diensten aanschaft. Het gaat hierbij om een dertigtal pakketten die bestaan uit IBM's Cognos en SPSS business analytics software, de Netezza data warehouse appliance, Cast Iron cloud integratiesoftware en IBM's BigFix security management tools. Deze software wordt gecombineerd met IBM servers, IBM WebSphere-middelware en diensten.

Mkb-klanten kunnen van deze financiering gebruikmaken via de IBM Business Partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-13T09:19:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.