Verizon wil met clouddiensten meer zakelijke klanten aantrekken

Terremark opent datacenter in Schiphol

Terremark, een dochteronderneming van telecomaanbieder Verizon, heeft een nieuw datacenter met een network access point (nap) in Schiphol geopend. Verizon en Terremark willen hiermee zakelijke it-diensten aan bedrijven en overheden aanbieden, zoals cloud computing, colocatie, managed hosting, informatiebeveiliging en beheerde storage en back-up.

Het nap in Amsterdam, dat direct verbonden is met de glasvezelring van Schiphol Telematics, wordt onderdeel van Terremarks Europese netwerk van meer dan tien datacenters, die de basis vormen voor ict-dienstverlening aan klanten over de hele wereld. De nieuwe faciliteit van Terremark omvat 2700 vierkante meter datacenter-ruimte binnen het Amsterdamse Schiphol-gebied. Ceo Kerry Bailey, groepsdirecteur van Terremark Worldwide, zegt hiermee tegemoet te komen aan de regionale vraag naar cloud computing, beveiliging en ict-infrastructuurdiensten.

Het datacenter in Amsterdam is volgens Terremark op een strategische locatie gevestigd die toegang biedt tot het internetknooppunt AMS-IX. Daardoor kunnen grootzakelijke en overheidsklanten van Terremark profiteren van toegang tot honderden wereldwijde netwerken, aldus Herman Oggel, bestuurder van de Europese business unit van Terremark. ‘Amsterdam is een belangrijk handelsknooppunt voor meer dan vijfhonderd multinationals.'

Redundant

Het nap in Amsterdam is volgens Terremark uitgerust met de nieuwste koeling en stroomvoorziening, redundantie en duurzame functionaliteit om de beschikbaarheid van bedrijfskritische toepassingen te waarborgen en het energieverbruik te reduceren, aldus Terremark. De redundante voeding en koeling worden ondersteund door service level agreements (sla's).  Terremark levert dag en nacht, 365 dagen per jaar bewaking en on-site technische ondersteuning. Bij het ontwerp zegt Terremark rekening te hebben gehouden met milieu-eisen; de  pue-waarde (power usage effectiveness) is lager dan 1,3.

Met de opening van het nap in Amsterdam breiden Terremark en Verizon de Europese aanwezigheid uit. Het datacenter in Schiphol is een aanvulling op datacenters in locaties zoals Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Turkije. Terremarks wereldwijde netwerk van datacenters bestaat nu bijna vijftig datacenters die klanten voorzien van cloudinfrastructuur, beveiligingsoplossingen en ict-infrastructuurdiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-23T16:49:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.