Oracle OpenWorld 2011

Oracle start Public Cloud en Social Network

Cloud-applicaties

Oracle gaat zijn Oracle Fusion-applicaties zowel on-premise als in de cloud aanbieden. Daarvoor introduceert het bedrijf Oracle Public Cloud. Tegelijkertijd is ook het zakelijk sociale netwerk Oracle Social Network geïntroduceerd, dat geïntegreerd is met Oracle Fusion-applicaties, zoals crm, hrm en erp.

Larry Ellison, ceo van Oracle, introduceerde de Oracle Public Cloud op de laatste dag van Oracle OpenWorld. De publieke cloud van Oracle is een combinative van platform as a service (PaaS) en software as a service (SaaS). Klanten kunnen hierop hun Oracle Fusion-applicaties draaien. Ook kunnen ze op maat gemaakte applicaties toevoegen via de Oracle Public Cloud. Deze clouddienst biedt een databasedienst, een Java-dienst voor ontwikkelaars en diensten voor databeheer en beveiliging.

De Oracle Public Cloud is beschikbaar via een maandabonnement en is schaalbaar wat dataopslag betreft. Klanten kunnen zelf bepalen welke data ze in huis en in de cloud opslaan, met behulp van het Java-ontwikkelingsplatform. Ook kunnen klanten hun data overhevelen naar andere platformen, zoals Amazon. Oracle Public Cloud gebruikt volgens Ellison industriestandaarden zoals XML, Java en BPEL.

Oracle Public Cloud concurreert met Amazon Elastic Compute Cloud, de Rackspace Cloud Computing Service en Salesforce.com's Force.com clouddienst.

Boeing

Het Oracle Social Network is geïntegreerd met Oracle Fusion-applicaties en kan gebruikt worden door werknemers en partners van een organisatie. Zo kunnen verkoopcijfers geanalyseerd worden of business intelligence-toepassingen worden uitgevoerd. Het Oracle Social Network concurreert met Salesforce.com's Chatter on-demand sociale netwerkdienst.

De nieuwe Oracle Fusion-applicaties zijn inmiddels getest en in gebruik genomen door tweehonderd grote multinationals. Dat zijn onder andere Boeing, Principal Financial Group en Red Robin Gourmet Burgers.

De nieuwe Fusion-applicaties zijn een upgrade van Oracle's E-Business Suite, PeopleSoft, Siebel, JD Edwards en andere applicaties. Deze applicaties blijven ondersteuning krijgen via het programma 'Oracle Lifetime Support Policy for Oracle Applications'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-06T15:45:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.