CA World 2011

CA Technologies presenteert Cloud 360

Beheersoftwareleverancier CA Technologies heeft tijdens CA World 2011 softwarepakket Cloud 360 aangekondigd. Het hoopt daarmee het werken in de cloud groter te maken. Het pakket bestaat uit diverse software van CA Technologies en bedrijven dat het de afgelopen tijd heeft overgenomen, waaronder het softwarebedrijf ITKO. Cloud 360 moet het cio's makkelijker maken te bepalen welke applicatie in de cloud kan en welke niet.

Andi Mann, vice president cloud-oplossingen binnen CA Technologies: 'We willen met Cloud 360 proberen om clouddiensten gemakkelijker te maken, door betere monitoring van de cloud, de mogelijkheid nieuwe applicaties te maken voor in de cloud en inzicht te geven in de kosten bij problemen met de cloud. Organisaties hebben vaak gedeeltelijk private clouds en publieke clouds in gebruik en dat is soms lastig te beheren. Cloud 360 zorgt dat deze naast elkaar beheerd kunnen worden.'

Mann zegt dat er vier stadia moeten worden doorlopen om een app in de cloud te laten draaien: 'Eerst wordt er bepaald welke app er in de cloud gaat, vervolgens moet daar een beleid voor komen. Er wordt een voorspelling gemaakt en dan gaat de app naar de testfase.'

Cloudcommons

Daarnaast is er vanaf vandaag een marktplaats geopend op Cloudcommons.com, waar bedrijven vijfentwintig apps van CA Technologies kunnen downloaden. 'Uiteraard gaan we dit nog uitbreiden. In de de marktplaats op Cloudcommons kunnen bedrijven ook met service providers in contact komen voor Iaas, Paas en Saas in de cloud. Developers kunnen aan de slag met de CA AppLogic SDK (software development kit). We willen er een open community van maken, waaraan hopelijk veel indie-ontwikkelaars zullen meewerken', aldus Mann. 

Tot slot kondigde CA Technologies het nieuwe Automation Suite for Clouds aan, waarmee bestaande datacenters kunnen worden veranderd door het uitrollen van private clouddiensten. De software heeft voorontworpen workflows ter beschikking, zodat de virtuele en tasbare infrastructuur en applicatiediensten vanzelf geautomatiseerd worden. Bovendien wordt er in een financiële rapportage berekend wat afdelingen of klanten aan diensten afnemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-15T13:02:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.