'Door cloud wordt ICT'er strategisch wapen'

Als er meer in de cloud wordt gewerkt, dan verandert de functie van ict'er van oplosser van problemen naar een strategisch wapen voor een bedrijf. Dat zegt George Watt, vice president cloudsstrategie van CA Technologies. Volgens Watt zal de rol van de ict'er niet direct veranderen, maar volgt er de komende jaren een omslag waarbij de ict'er meer en meer een zakelijke partner wordt van het bedrijf.

De functie van de ict'er wordt door de opkomende cloud-manier van werken een stuk cooler, zegt Watt. ‘Het wordt een opwindender beroep omdat alle repetitieve klusjes zullen weggaan. De ict'er is dan niet langer de persoon die tickets afhandelt en achter de feiten aanloopt, hij wordt een kennisbron om te raadplegen in de technologische strategie. Door de cloud zal hij meer waarde toevoegen aan het bedrijf.'

Behalve de cloud speelt ook het gebruik van consumententechnologie een grote rol. Watt: ‘Medewerkers worden door alle consumententechnologie waar ze dagelijks mee te maken hebben steeds intelligenter op het gebied van ict. Ze gebruiken Dropbox en andere apps en denken graag mee over technologie en de toepassing daarvan in het bedrijfsleven. Ze bedienen zichzelf ook op het gebied van ict, waardoor de ict'er dat in een stuk mindere mate hoeft te doen. Hierdoor heeft hij tijd om zich op nieuwe technologie te richten en kan hij als een strategisch wapen gelden voor het bedrijf.'

Interview

Lees ook het volledige interview met George Watt: 'Europa werkt stapje voor stapje ook in cloud'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De ICT is al een strategische wapen. De ICT kan er alvoor zorgen dat repetitive taken niet nodig zijn. Als in een organisatie dat nu nog niet gebeurt, dan zal met cloud ook niet gebeuren.

I agree to the saying in the main article. Converting more computer, application and storage resources into the cloud from the standard physical office environment will inevitably mean less operational IT staff. Standard tasks associated with backup and restore, software upgrades, disk management, and other similar tasks are moved to the cloud provider. The organization may reduce the number of IT personnel or may choose to deploy that staff in a different way. Rather than worrying about daily activities of the IT department, staff may now focus on developing new and exciting applications that optimize the organization's ability to deliver services.

Door de cloud wordt de ICT ook een strategisch wapen voor de partij die de cloud voor jouw beheerd en daarbij ook de overheid die kan eisen om de informatie van die cloud in te zien.

Wat dat betreft zou de 2e kamer een wet moeten aannemen die het verbied om overheidsdiensten buiten de landsgrenzen in een cloud te hangen. Niet vanwege puur populistische motieven maar uit pragmatisme omdat er nog weinig tot geen precedenten zijn m.b.t. rechtsspaak en lekken van gevoelige cloud-informatie.

Ik weet niet op welke planeet George Watt leeft maar als op zijn planeet de persoon die nu de tickets afhandelt straks het strategisch inzicht moet geven op technologie gebied dan vraag ik mij af wat de huidige ICT strategen dan gaan doen? Gewoon weer domme verkooppraat dus. Het is gewoon als vanouds: ICT medewerkers die niets meer te doen hebben liggen er uit!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-17T13:17:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.