Google stopt met zeven producten

Google stopt met zeven producten omdat deze niet het beoogde resultaat hebben gehaald waarop het internetbedrijf had gehoopt. Zo wordt er afscheid genomen van Wave, Bookmark Lists, Friend Connect, Gears, Timeline, Knol en het ‘Renewable Energy Cheaper than Coal project’, een programma te bevordering van het gebruik van duurzame energie.

Google maakt dit bekend op zijn bedrijfsblog. Er wordt per 30 april 2012 afscheid genomen van de clouddienst Wave waarmee gebruikers via internet met elkaar documenten kunnen delen en bewerken. Ze kunnen eventueel overschakelen naar Apache Wave. Verder wordt er afscheid genomen van de samenwerkingsoplossing Bookmarks Lists waarmee bijvoorbeeld bladwijzers kunnen worden gedeeld. Het doek valt ook voor Google Friend Connect dat het mogelijk maak software voor sociale netwerken op internetpagina's te zetten. Als alternatief kunnen gebruikers overstappen naar Google+.

Knol

Google maakte verder bekend afscheid te nemen van Gears en Timeline. Met Gears kunnen bestanden op een pc worden bewaard als er geen internet is. Maar dat is nu ook mogelijk met Gmail, Calendar en Doc, aldus Google. Verder stopt Google met Search Timeline waarmee zoekresultaten op chronologische volgorde kan worden bekeken. Het doek valt ook voor online encyclopedie Knol die het af moet leggen tegen concurrent Wikipedia. Tot slot gaat de stekker uit het ‘Renewable Energy Cheaper than Coal project'. Google wilde met zonne-energie het gebruik van duurzame energie bevorderen.

Google stopte eerder met een aantal producten, zoals Google Labs, App Engine for Business, Code Search, Jaiku en Buzz. De nieuwe stappen passen in het beleid van Google-ceo Larry Page om een aantal zaken meer te stroomlijnen. Eerder deze maand maakte Google ook bekend dat de gmail-support voor de Blackberry niet wordt gecontinueerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-23T12:55:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.