HP neemt online printspecialist Hiflex over

Dit artikel delen:

HP neemt voor een onbekend bedrag het Duitse Hiflex over, leverancier van oplossingen voor het printen vanuit webpagina's (web-to-print) en informatiemanagementoplossingen voor printen via de cloud. Hiflix heeft een hoofdkantoor in het Duitse Aken en verkoopt zijn oplossingen ook aan Nederlandse klanten.

Hiflix wordt onderdeel van HP's Imaging and Printing Group. Volgens HP krijgen klanten door de overname een breder aanbod in hoe ze hun documenten willen printen op elk tijstip en op elke locatie.

Hiflix biedt klanten een 'web-to-print'-systeem dat is afgestemd op de behoefte van de grafische industrie en door de klant naar eigen inzicht in te richten en vorm te geven. Een platform houdt op de achtergrond alle informatie bij van elke klant, iedere opdracht en alle producten.

De oplossing Hiflex eBusiness geeft klanten en/of leveranciers via een inlogcode toegang tot een gepersonaliseerde internetomgeving binnen de drukkerij. Binnen deze gesloten omgeving kunnen klanten bijvoorbeeld hun standaardproducten bestellen, orders volgen, voorraden afroepen of hun data aanleveren.

Hiflix Webshop

Een ander product is Hiflex Webshop. Dit is een webwinkelsysteem dat op de speciale wensen van de grafische markt is afgestemd. Het beschikt over een geïntegreerde opmaakmodule waarmee het te vervaardigen drukwerk uit losse componenten wordt samengesteld. Deze oplossing biedt online calculaties, ook voor afwijkende formaten, veilig betalingsverkeer, een geïntegreerde module voor het uploaden en preflighten van data, online proofing, ordervolging en pakket tracking.

Hiflex Webshop communiceert met het management informatie systeem (MIS) van de drukkerij via het Job Definition Format (JDF)-Jobticket. JDF stuurt machines (zoals drukpersen en vouwmachines) aan of regelt de terugkoppeling van tijdsregistraties naar het MIS. Daarnaast beschikt het systeem over diverse tools om de marketing te verbeteren, onder andere door het genereren van bijvoorbeeld een nieuwsbrief of waardebonnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-06T16:53:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.