Kender Thijssen vernieuwt infrastructuur Qmulus

Ict-dienstverlener Kender Thijssen heeft de ict-infrastructuur van Qmulus geoptimaliseerd. Door het aantal servers van honderdveertig naar 44 terug te brengen en de infrastructuur te vereenvoudigen, zijn de beheer- en licentiekosten verlaagd, aldus Kender Thijssen. Onderdeel van de nieuwe ict-omgeving is het bedrijfsbrede gebruik van Google Apps.

Qmulus, een holding voor bemiddelaars in huurwoonruimte en financiële dienstverlening, kende een grote verscheidenheid aan ict-omgevingen. Zowel server- als applicatie-omgevingen waren niet optimaal ingericht. Dit leidde tot onvoldoende controle over de eigen ict en hoge exploitatiekosten. Qmulus vroeg Kender Thijssen vanwege haar kennis en ervaring om zowel de infrastructuur als het beheer opnieuw in te richten.

Met de aanwezige beheerders werden er plannen gemaakt voor de overgang van het beheer naar Kender Thijssen. Vervolgens is gestart met optimalisatie van de nieuwe infrastructuur. Binnen een aantal deelprojecten werd de nieuwe infrastructuur bepaald en vervolgens gefaseerd geïmplementeerd. 'Het doel van onze samenwerking met Qmulus was het optimaliseren van hun ict-omgeving en daarbij de kosten te verlagen, aldus Marco Lesmeister, algemeen directeur van Kender Thijssen. 'Dus implementeerden we de nieuwste oplossingen op hardware maar ook op software-gebied. Google Apps is wat mij betreft daar een mooi voorbeeld van.'

Door optimaal gebruik te maken van cloud-oplossingen en virtualisatie verlaagde Qmulus het aantal servers met ruim 70 procent. De nieuwe servers staan in het datacenter van Kender Thijssen. Door de infrastructuur te vereenvoudigen is er een besparing op de beheer-, licentie- en exploitatiekosten gerealiseerd, aldus Lesmeister.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit artikel is (wederom) zonder goedkeuring van Qmulus geplaatst en is dus geheel voor rekening van Kender-Thijssen. De overgang naar Google apps was een keuze van Qmulus zelf en het beheer hiervan wordt momenteel niet meer door Kender-Thijssen gedaan omdat ze hierover onvoldoende kennis en ervaring hebben. De strategie van Qmulus is reeds enige tijd "eenvoud is mooi" maar de bijdrage hierin van Kender-Thijssen wordt ons inziens in dit bericht sterk overdreven.
Isolde Goulooze, manager finance Qmulus alsmede verantwoordelijke voor alle uitbesteede IT diensten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-26T14:51:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.