IBM Lotusphere en IBM Connect 2012

LotusLive transformeert tot IBM SmartCloud

man cloud laptop kantoor

De online samenwerkingsoplossing IBM LotusLive verandert van naam in IBM SmartCloud for Social Business. Lotuslive wordt daardoor een onderdeel van het cloudplatform IBM SmartCloud. Dit maakte IBM bekend tijdens de Lotusphere en IBM Connect 2012 conferentie die wordt gehouden in Orlando.

IBM SmartCloud is een cloudplatform dat bestaat uit hardware, software en diensten voor het uitrollen van private, publieke en hybride cloudsystemen. Cloud computing is een belangrijke groeimarkt voor IBM. Het bedrijf verwacht in 2015 met cloud computing ruim zeven miljard dollar omzet te realiseren.

In IBM SmartCloud for Social Business zijn alle samenwerkingsoplossingen ondergebracht die geschikt zijn voor cloud computing, aldus de leverancier. Met de dienst kunnen gebruikers sneller aan de slag met sociale netwerken, bestanden delen, online vergaderen, agenda's bekijken en invullen, e-mailen en gebruik maken van instant messaging. Klanten konden al hun Lotus Domino-applicaties op SmartCloud Enterprise ontwikkelen via de Lotus Domino Utility Server for LotusLive.  Bijvoorbeeld e-mail, ‘social business' en applicaties van derde partijen.

IBM Docs

IBM SmartCloud for Social Business biedt onder andere het officepakket IBM Docs. Daarvan is nu een betaversie beschikbaar. Met IBM Docs kunnen werknemers documenten, spreadsheets en presentaties maken en uitwisselen. In de loop van 2012 komt er een defintieve versie van IBM Docs beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-18T08:32:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.