Consortium wil open standaard voor cloudapplicaties

man cloud laptop kantoor

Een aantal grote it-leveranciers staat achter een open standaard initiatief voor betere toegankelijkheid van cloudgebaseerde applicaties en diensten. Het initiatief komt voor uit de Organization for the Advancement of Structured Information Standards (OASIS).

Het initiatief komt voort uit het technisch comité van de Orchestration Specification for Cloud Applications (TOSCA) dat onder OASIS valt. De deelnemende bedrijven willen dat cloudapplicaties gebruik gaan maken van interoperabiliteitstandaarden die tevens veilig en voldopen aan compliance-eisen. Daardoor moet het onder andere mogelijk worden om makkelijker applicaties te migreren van en naar publieke en private clouds.

Achter een specificatie van TOSCA staan Capgemini, CA Technologies, Cisco, Citrix, EMC, IBM, NetApp, PwC, Red Hat, SAP, Software AG, Virtunomic en WSO2.

Over OASIS

OASIS (Organization for the Advancement of Structured Information Standards) is een non-profit consortium dat de ontwikkeling, convergentie en aanpassing  van open standaarden voor de it-industrie leidt.  Het consortium levert standaarden voor webservices security, e-business en applicaties. Ook host OASIS vele verschillende Technical Committees (TC), zoals de Orchestration Specification for Cloud Applications (TOSCA). De  Nederlandse opensource leverancier Hippo is lid van OASIS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-20T08:49:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.