CeBIT 2012

Cloud Plaza wordt noodgedwongen Cloud Pavilion

Het Nederlandse CeBIT-initiatief Cloud Plaza heeft na bezwaren van de Belgische infrastructuurdienstverlener Thin Factory zijn naam verandert in Cloud Pavilion. Thin Factory blijkt namelijk de naam Cloud Plaza te hebben gedeponeerd voor een gelijknamige productlijn. Hannover Consultancy laat na afloop van de ict-vakbeurs uitzoeken of het gebruik van de naam op beurzen, seminars en congressen inbreuk maakt op het naamrecht van Thin Factory. Het adviesbureau is de Nederlandse vertegenwoordiging van de Deutsche Messe AG, de Duitse beursorganisator van onder andere de CeBIT.

Thin Factory eiste de naam op vlak voordat de CeBIT zou starten. Het Belgisch bedrijf heeft Cloud Plaza als naam gedeponeerd bij de Europese Unie. 'Omdat er geen tijd meer was om de claim juridisch uit te zoeken hebben we besloten om de naam te wijzigen in Cloud Pavilion', zegt Victor Koppelaar, directeur van Hannover Consultancy. 'Naar mijn idee maakt de naam Cloud Plaza op beurzen en seminars geen inbreuk op het naamrecht. Het is een geheel andere toepassing dan wat Thin Factory ermee bedoelt. Plaza in de betekenis van beursplaats is op dit soort evenementen een gebruikelijke naam. Op de CeBIT is er bijvoorbeeld ook een Security Plaza'.

Koppelaar laat na de CeBIT 2012, die nog tot en met zaterdag 10 maart in Hannover loopt, uitzoeken of Thin Factory juridisch een zaak heeft of niet.

Eilandstand

Cloud Pavilion is een eilandstand waar leveranciers zich met cloudoplossingen presenteren. Het gezelschap bestaat uit Athena Europe, Proserve, Dataplace, ITpreneurs CSI, Rackspace Benelux en Servoy uit Nederland en het Spaanse Flexxible IT (Freelander Solutions Developer). De zeven partijen presenteren zich in hal 6, standnummer D24.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-08T15:50:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.