Wegener migreert van Outlook naar Google Apps

Uitgever Wegener Media stapt met 4500 werknemers in de Benelux over van Microsoft Outlook op Google Apps for Business. De migratie naar de online bedrijfsoplossingen van Google past bij de transformatie van traditionele uitgever van dagbladen naar een mediabedrijf dat digitale content levert. Caase.com voert de implementatie uit.

Met de keuze voor Gmail, Instant Messaging en Docs zorgt Wegener voor een gestroomlijnde en eenvoudige samenwerking tussen verschillende locaties. Bovendien wordt de communicatie tussen medewerkers beter gefaciliteerd.

Oude werkplek afgeschreven

Eilko Bronsema, directeur Informatiemanagement & ICT van Wegener: ‘Google Apps komt tegemoet aan de behoeften die er binnen onze organisatie zijn voor samenwerking en communicatie. Zo kunnen medewerkers, ongeacht tijd of plaats, altijd hun e-mail en agenda raadplegen, tegelijkertijd online werken aan hetzelfde document en via de chat van Google Talk direct met elkaar overleggen. Dit levert voor ons enorme voordelen op. Bovendien hadden we fors moeten investeren, aangezien de oude werkplek was afgeschreven.'

Naast Google Apps for Business gaat Wegener ook gebruikmaken van Google Message Discovery. Dit is een gehoste service om e-mailopslag en e-mailbeveiliging te beheren. Hiermee profiteert Wegener van complete beveiliging van e-mail en een gecentraliseerde opslag om berichten snel terug te kunnen vinden.

Implementatie

De verbeterde mogelijkheden voor samenwerking en communicatie zijn voor Wegener ook belangrijke elementen die bijdragen aan de cultuuromslag die het bedrijf moet maken om uit te groeien tot een digital content-mediabedrijf. De implementatie van Google Apps bij Wegener is naar verwachting in het voorjaar van 2012 afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

[quote]Wegener migreert van Microsoft Outlook op Google Apps for Business[/quote]
Het is nu alleen nog maar wachten op:
[quote]Wegener zet gauw "zijn Backup terug" van voor de migratie van Google Apps for Business naar Microsoft Outlook[/quote]

HoeZoWie,

interessante beargumentatie. Ik wacht.

Beste Riel en Hoezowie,

Wegener zit nog steeds op Google Apps, verrassend?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-21T15:29:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.