Citrix komt met Windows als dienst-hosting

Softwareleverancier Citrix introduceert het Cloud Provider Pack voor hosting-aanbieders waarmee Windows-apps en -desktops geleverd worden als een hosted cloud-dienst. Deze nieuwe verzameling van technologieën is exclusief beschikbaar voor gecertificeerde Citrix Service Providers (CSP's) en maakt het gemakkelijk ‘Windows as a service-hosting op te zetten die eenvoudiger opstart, goedkoper is en beter geoptimaliseerd is voor mobiele devices.

Citrix Cloud Provider Pack is multi-tenant en beschikt over geautomatiseerde Windows-apps en -desktops voor verbeterde efficiëntie in de cloud. ‘App orchestration technology' is een nieuwe functionaliteit in het Cloud Provider Pack waarmee ontwerp, configuratie, implementatie en lifecycle-onderhoud van Windows-apps en desktops geautomatiseerd worden. Beheerders van cloud-aanbieders kunnen nu werkruimte, prestatiekenmerken, netwerkconfiguratie en isolatievereisten definiëren en beschikken over een ‘orchestration engine' om de installatie, handsfree, te voltooien van een enkele interface. Daarnaast biedt de nieuwe update van Citrix CloudPortal Services Manager out-of-the-box ondersteuning voor app orchestration en reageert de hosted desktopinfrastructuur dynamisch op account provisioning-verzoeken via de portal.

Apps

De Citrix-oplossing beschikt ook over apps voor het cloud-tijdperk. Eindgebruikers beschikken vanaf nu ook over hun persoonlijke, lokale apps naast de zakelijke apps in de private cloud van hun werkgever. Al deze apps worden getoond in een cloud hosted desktop. Deze mogelijkheid om persoonlijke, private en publieke cloud-componenten te combineren verbetert niet alleen de eindgebruikerservaring, maar vereenvoudigt ook het toetreden van klanten voor cloud-aanbieders.

Ook worden Windows-apps en -desktops geoptimaliseerd voor mobile devices. Het Mobility Pack (voor het eerst geïntroduceerd in december 2011) transformeert de standaard Windows pc-ervaring naar een ‘touch-friendly' interface, met grotere pictogrammen, iOS- en Android-menu's en -opties, en een automatisch pop-up toetsenbord voor het invoeren van tekst. De laatste toevoegingen aan het Mobility Pack bevatten een volledige SDK voor het op maat maken van specifieke apps voor mobiele apparaten en hiermee kunnen hosted apps zelfs naadloos communiceren met gps, camera of sms.

Beschikbaarheid

Het Citrix Cloud Provider Pack is eind maart 2012 beschikbaar en ondersteunt hosted shared apps en desktops die draaien op Citrix XenApp 6.5. Het pakket is gratis voor alle Citrix Service Providers die gebruikmaken van de Premium-editie. Het Mobility Pack is momenteel beschikbaar voor alle edities van XenApp 6.5.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben erg benieuwd. Van wat ik in bovenstaand artikel terug kan lezen word ik toch al gematigd positief. Ook is de samenvoeging van alle losse producten tot 1 geheel een zeer positieve ontwikkeling. Hier door wordt het allemaal een stuk overzichtelijker.

Dit kan mits het product ook echt zo mooi als hier boven beschreven een mooie oplossing zijn om VDI en APPS vanuit de Cloud te gebruiken.

Ik snap deze beweging van Citrix niet! Citrix probeert steeds haar klanten van XenApp naar XenDesktop te krijgen. En nu komen ze met een mooie oplossing voor XenApp en ook nog interessanter "voor in de Cloud" ?!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-23T11:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.