Ilionx stapt over op IaaS-platform van Uniserver

Ict-dienstverlener Ilionx is overgestapt op het het infrastructure as a service-platform van hoster Uniserver. De ict-dienstverlener draait inmiddels zelf volledig in de cloud en ook zijn klanten kunnen de dienstverlening die zij afnemen volledig uit de cloud betrekken.

Ilionx had tot voor kort zijn datacenter on-premise gesitueerd bij een andere aanbieder. De dienstverlener wilde echter niet steeds maar weer storagecapaciteit bij moeten kopen en wilde meegaan in de technologische ontwikkelingen die cloud-oplossingen bieden. Ilionx kiest vooral voor kwaliteit van de hardware in het datacenter en een hoge mate van beschikbaarheid. Ook verlangt Ilionx een zekere flexibiliteit van de toekomstig partner, zodat er gemakkelijk capaciteit kan worden bijgeschakeld. De keuze valt uiteindelijk op hoster Uniserver.

De samenwerking met Uniserver heeft al een eerste case opgeleverd waarbij Ilionx een klant heeft ondersteund om de stap naar de cloud te maken. Marvin Korthout, business unit manager bij Ilionx: ‘Het gaat om een klant waarvoor we een hoogwaardige private omgeving hebben gecreëerd binnen het IaaS-platform van Uniserver. Nadat de servermigratie was afgerond, heeft de klant ook gekozen voor de virtuele desktop-oplossing (vdi, virtual desktop infrastructure) van Ilionx.'

Hybride cloud

Voor klanten die ervoor kiezen een deel van hun infrastructuur en systemen on-premise te hebben en een deel in een cloud-omgeving onder te brengen, vervult Ilionx de rol van system integrator. Het gaat hier om de zogenoemde hybride cloud.

Korthout: ‘Wat je steeds meer ziet gebeuren, is dat bedrijven in het kader van uptime, disaster recovery en back-up een externe cloud aan hun eigen omgeving vastkoppelen. Hierdoor ontstaat een hybride cloud-oplossing, waarbij de data op het eigen beveiligde netwerk staat en dagelijks automatisch naar de externe cloud-omgeving wordt gedistribueerd. Dit vergt een geavanceerde afstemming tussen bestaande processen en applicaties en het gedeelte dat uit de cloud wordt betrokken. Het grote voordeel is dat in het geval het bedrijfsnetwerk uitvalt, zonder problemen overgeschakeld kan worden naar de externe cloud. Bedrijven hoeven hierdoor niet langer te investeren in een tweede omgeving elders, terwijl wel alle voordelen van een externe omgeving, zoals kostenbesparing en verhoging van de uptime en performance, aanwezig zijn.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-29T11:08:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.