Citrix voegt CloudStack toe aan Apache

Softwareleverancier Citrix voegt zijn open source cloud-oplossing CloudStack toe aan de Apache Software Foundation. Dit is een wereldwijde verzameling van open source-projecten. Citrix wil hiermee een bijdrage leveren aan een krachtig, hypervisor-onafhankelijk platform dat grote en kleinere klanten helpt om Amazon-achtige clouds te bouwen.

CloudStack neemt meer dan dertigduizend communityleden mee naar Apache, evenals duizenden gecertificeerde apps en honderden productie-clouds, samen goed voor ruim één miljard dollar cloud-omzet. Citrix gaat ook een commerciële versie van de ingediende Apache CloudStack-oplossing leveren, als onderdeel van zijn cloud-infrastructuur productportfolio.

De overgang naar het cloud-tijdperk wordt volgens Citrix voor een belangrijk deel gestimuleerd door open source-technologie, die eerst op grote schaal zijn dienst bewezen heeft in grote cloud-producties en vervolgens beschikbaar wordt gesteld aan grote en kleinere bedrijven door middel van cloud-licenties. De Apache Software Foundation loopt hierin voorop met succesvolle projecten als Hadoop, Hive en Cassandra, die in eerste instantie zijn ontwikkeld in grote clouds als Facebook en Yahoo en vervolgens breder beschikbaar werden gesteld onder een Apache-licentie.

Apache License 2.0

Citrix vindt dat dit een ideale methode is om leveranciers en ontwikkelaars samen te brengen om open source cloud-projecten op te starten en te ontwikkelen. Als eerste stap in deze strategie wordt Citrix CloudStack 3 geïntroduceerd onder de naam Apache License 2.0; de CloudStack.org-community wordt onderdeel van het Apache Incubator-programma. Citrix zal het project verder ondersteunen met een verhoogde investering in de ontwikkeling, technische ondersteuning en marketing van CloudStack.

CloudStack werkt samen met 2200 producten en diensten als onderdeel van het Citrix Ready Cloud Community-programma. Deze interoperabiliteit wordt verder uitgebreid door de toevoeging aan de Apache-organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-04T15:44:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.