Private cloud Autonomy passeert 50 petabytes

De private cloud van softwareleverancier Autonomy, onderdeel van HP, heeft de omvang van vijftig petabytes bereikt. Het gaat hierbij om webcontent, video, e-mail en multimediadata op 6500 servers in veertien datacenters wereldwijd. Vijftig petabytes is gelijk aan 665 jaar aan HDTV-videomateriaal of één miljard archiefkasten met vier laden vol tekstdocumenten.

De private cloud van Autonomy maakt gebruik van de HP Converged Cloud. De aanhoudende groei van Autonomy's private cloud is volgens HP het resultaat van de cloud computing-benadering. De Intelligent Data Operating Layer (IDOL) herkent in de private cloud automatisch concepten en patronen in de miljarden gestructureerde en ongestructureerde databestanden die elke dag worden verwerkt en geïndexeerd. Autonomy IDOL biedt een gemeenschappelijk platform voor een reeks aan cloud-gebaseerde oplossingen van Autonomy, zoals marketing- en omzetoptimalisatie, archivering, databescherming, e-discovery, multichannel customer engagement, social media en broadcast-analyse.

In de datacenters bieden twee volledig gesynchroniseerde, geografisch gescheiden systemen complete data- en systeemredundantie en parallelle verwerking van alle taken. Het ontwerp adresseert alle aspecten van multi-tenancy, zoals meerdere firewalls en virusbescherming, en is gekwalificeerd om de prestaties en de volume-eisen die nodig zijn voor de verwerking van het snel groeiende aantal corporate formats en unified communications, inclusief alle vormen van tekst, audio en video, te ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben erg benieuwd wat het percentage is wat Nederlands organisaties hier afnemen. Hoeveel Nederlandse organisaties maken hier gebruiken van?

50 PB is best veel. Maar niet als dit wereldwijd is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-10T17:06:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.